Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teste grila pentru concursuri si examene ed 3

ISBN/ISSN: 978-606-522-488-9
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 46,20 RON
41,61 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Deja celebre in toate facultatile de drept, testele grila au devenit in ultimul deceniu un element sine qua non al profesiilor juridice. Examen de licenta. Admitere in magistratura. Intrare in barou. Definitivat sau promovare in profesie. Niciunul dintre aceste concursuri nu poate fi trecut fara testul grila, cea mai raspandita modalitate de examinare si, totodata, calea cea mai sigura de insusire a cunostintelor juridice, bazata pe gandirea logica.

Editia a treia a cartii Teste grila pentru concursuri si examene vine in intampinarea celor care se pregatesc pentru admiterea in magistratura si in barou. Astfel, lucrarea de fata cuprinde peste 3200 de grile, iar sistematizarea acestora urmeaza tematica si bibliografia anuntata pentru examenele din 2012, oferindu-va posibilitatea de a va testa cunostintele cu privire la intreaga materie, ponderea grilelor din fiecare materie fiind influentata de aceasta tematica si bibliografie: primul capitol contine aproximativ 900 de grile din vechiul Cod civil; urmeaza un capitol care cuprinde aproximativ 400 de grile din noul Cod civil (in plus aprox. 150 de grile fata de editia anterioara) iar celelalte capitole – continand grile la materiile de drept penal, procesual civil si procesual penal – au fost, la randul lor, completate cu grile noi iar cele existente au fost revizuite si modificate corespunzator schimbarilor legislative intervenite dupa publicarea editiei anterioare.

Pentru autotestare, ultimul capitol cuprinde o serie de 5 teste recapitulative (a cate 100 de intrebari), fiecare in parte putand fi privit ca un examen adevarat.

Timp pierdut
Această carte este o pierdere de timp, energie și producătoare de foarte multe frustrări.

Prezintă atât de multe răspunsuri greșite la întrebări încât la un moment dat pierzi mai mult timp verificând dacă răspunsul indicat este întradevăr cel corect. E și acesta un mod de a învăța, e drept, dar nu unul eficient.

Ce e mai trist, e faptul că această carte e la a 3-a ediție, REVIZUITĂ ȘI ADĂUGITĂ ... absolut penibil.

M-am referit mai sus la întrebările și răspunsurile care nu lasă loc de interpretări, în sensul că sunt indicate ca răspunsuri greșite definiții date chiar de Codul materiei, copiate cuvânt cu cuvânt.

Cât privește instituțiile care lasă loc de multe interpretări - există numeroase astfel de întrebări - dacă ai avut ghinionul să înveți după un alt autor decât cel după care a fost dat răspunsul, vei da răspunsul corect.

Sfatul meu, nu cumpărați, căutați alte surse, acești autori penibili nu merită banii dumneavoastră.

{comment}Editura Hamangiu: Stimate Domnule Victor,

Va multumim pentru comentariu, chiar daca nu ne face placere ceea ce scrieti dumneavoastra.
Este posibil ca unele grile sa fie gresite. Pana in prezent, sunteti singura persoana care ne sesizati acest aspect, desi cartea se afla, intr-adevar, la a treia editie, si s-a vandut in peste 8.000 de exemplare.
Politica Editurii Hamangiu este urmatoarea: daca nu sunteti multumit de o carte publicata de noi, ne returnati cartea si noi va restituim banii. Este suficient sa ne trimiteti un e-mail pe adresa: distributie@hamangiu.ro
Totusi, noi am creat rubrica de comentarii la carti, pentru ca, in urma sugestiilor cititorilor, sa ne putem imbunatati permanent produsele. In afara de comentariul negativ, ne-ar fi de folos sa ne trimiteti pe adresa: redactie@hamangiu.ro si grilele pe care le considerati ca fiind gresite, pentru a le putem verifica si noi, impreuna cu autorii.

Cu stima,
Echipa Hamangiu
Victor | 29.09.2012 16:26
Detalii tehnice
Data Aparitiei18 mai 2012
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini408
Tip copertaCarte brosata
Editiea 3-a
Alti clienti au cumparat si

Curs de drept civil. Partea generala. Editia a 2-a

editia a 2-a revizuita si adaugita
60,00 RON 54,00 RON
Indisponibila
Imagine Institutii de drept civil in reglementarea Noului Cod civil

Institutii de drept civil in reglementarea Noului Cod civil

Aplicarea in timp a Codului civil. Dreptul de proprietate. Actul juridic civil. Raspunderea civila delictuala. Prescriptia extinctiva si decaderea. Contracte speciale. Dreptul de mostenire
86,70 RON 78,03 RON
-94%
Indisponibila
Imagine Codul penal. Codul de procedura penala 19.03.2013

Codul penal. Codul de procedura penala 19.03.2013

actualizat 14 februarie 2013
16,40 RON 1,00 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON
-15%
In curand
Vointa eficienta juridic autor Dorin Jorea Editura Hamangiu