Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teste-grila de drept procesual penal cu explicatii ale variantelor de raspuns

Cu explicatii ale variantelor de raspuns. Examen de licenta, admitere in profesie, definitivat, promovare
ISBN/ISSN: 978-606-27-0340-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 37,60 RON
33,81 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

In prezent, testele-grila reprezinta, fara indoiala, principala modalitate de verificare a cunostintelor juridice ale studentilor la examenele de an sau de licenta, precum si ale absolventilor facultatilor de drept candidati la concursurile organizate in fiecare an de institutiile care formeaza viitorii profesionisti ai dreptului.

Lucrarea Teste-grila de drept procesual penal cuprinde 664 de grile, insotite de explicatii ale variantelor de raspuns – corecte sau gresite –, cu trimiteri la dispozitiile noului Cod de procedura penala in vigoare la data publicarii. La elaborarea grilelor au fost avute in vedere deciziile de neconstitutionalitate ale Curtii Constitutionale, hotararile prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, precum si deciziile de admitere a recursurilor in interesul legii pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie pana la aceasta data si, nu in ultimul rand, solutiile din practica judiciara si opiniile doctrinare cu privire la principalele institutii consacrate de prevederile legale in vigoare.

De asemenea, cartea Teste-grila de drept procesual penal contine si o scurta prezentare a deciziilor de neconstitutionalitate, a recursurilor in interesul legii si a hotararilor prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept pronuntate cu privire la dispozitiile noului Cod de procedura penala, precum si a recursurilor in interesul legii solutionate cu referire la prevederile Codului de procedura penala din 1968, cu mentiunea pastrarii sau nu a valabilitatii acestora si in contextul noilor dispozitii legale, ca urmare a identitatii sau similitudinii de reglementare.

Volumul Teste-grila de drept procesual penal urmareste structura partii generale si a partii speciale ale noului Cod de procedura penala, precum si tematica ceruta pentru examenele universitare ori concursurile de admitere, definitivat sau promovare in profesiile juridice (Institutul National al Magistraturii, admitere directa in magistratura, barou etc.). Grilele au fost concepute in sistem semi-deschis (trei variante de raspuns, cu una sau doua variante corecte) si au scopul de a propune o metoda de autoevaluare a cunostintelor, de coroborarea a informatiilor si de identificare a lacunelor in pregatire.

Despre autor:
Amalia Andone-Bontas este judecator la Tribunalul Bucuresti, in prezent director adjunct la Scoala Nationala de Grefieri si formator la Institutul National al Magistraturii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei14 iul. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini320
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Teste-grila de drept procesual civil. Editia a 2-a

Teste-grila de drept procesual civil. Editia a 2-a

Cu explicatii ale variantelor de raspuns. Examen de licenta, admitere in profesie, definitivat sau promovare
47,20 RON 42,48 RON
Indisponibila
Imagine Teste grila de drept procesual penal ed.2
Indisponibila
Imagine Teste grila pentru concursuri si examene ed.6

Teste grila pentru concursuri si examene ed.6

licenta, admiterea in magistratura, promovare in functii de executie, admitere si definitivat in avocatura
81,90 RON 73,69 RON
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Imagine Teste-grila de drept procesual penal cu explicatii ale variantelor de raspuns

Teste-grila de drept procesual penal cu explicatii ale variantelor de raspuns

Cu explicatii ale variantelor de raspuns. Examen de licenta, admitere in profesie, definitivat, promovare
37,60 RON 33,81 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
Codul de procedura penala adnotat cu jurisprudenta nationala si europeana autori  Alina Barbu, Georgiana Anghel-Tudor, Alexandra Sinc

Codul de procedura penala adnotat cu jurisprudenta nationala si europeana. Editia a 2-a

revazuta si adaugita de Georgiana Anghel-Tudor si Alexandra Mihaela Sinc
220,00 RON 198,00 RON
NOU
Codul penal. Codul de procedura penala si Legile de punere in aplicare. Actualizat la 22 octombrie 2021 autor Tudorel Toader

Codul penal. Codul de procedura penala si Legile de punere in aplicare. Actualizat la 22 octombrie 2021

corelatii cu vechile reglementari, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, hotarari C.E.D.O., index alfabetic
65,00 RON 58,50 RON