Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teste grila de drept procesual penal ed.2

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-606-27-0299-1
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 28,90 RON
26,01 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Editia a 2-a a lucrarii Teste grila de drept procesual penal cuprinde 1007 grile de procedura penala, menite sa ajute la asimilarea materiei si la testarea cunostintelor dobandite. Gandita atat pentru a raspunde nevoilor studentilor pentru promovarea examenelor de an sau de licenta, cat si pentru a-i ajuta pe candidatii la admiterea in profesiile juridice, lucrarea trateaza partea generala si pe cea speciala ale noului Cod de procedura penala, iar raspunsurile corecte (unul sau doua) sunt insotite de indicarea articolului sau articolelor din Cod care constituie temeiul grilei.

***

Dreptul procesual penal permite verificarea cunostintelor intr-o multitudine de forme, iar grilele asigura asimilarea chintesentei (institutiilor) oricarei materii. In plus, in contextul actual, intrarea in vigoare a unui nou Cod de procedura penala impune insusirea si fixarea noilor reglementari, pentru toti cei interesati de domeniu.

Dupa cum stim, de cativa ani, concursurile de admitere la Institutul National al Magistraturii si Barou testeaza cunostintele candidatilor cu ajutorul acestei metode. Prin urmare, se impune familiarizarea fiecarui candidat cu acest tip de testare, prin rezolvarea unui numar cat mai insemnat de intrebari de tip grila, pentru a deprinde modalitatea corecta de abordare a acestora.

Lucrarea Teste grila de drept procesual penal presupune verificarea cunostintelor dobandite, respectand intocmai dispozitiile Codului. Din acest motiv, ea este structurata in doua mari parti – corespunzatoare Partii generale si Partii speciale ale Codului de procedura penala – si acopera integral tematica ceruta pentru examenele de licenta si admitere in profesie.

Intrebarile au grade diferite de dificultate, volumul cuprinzand atat grile de testare a cunostintelor de baza, care sa verifice efectiv cunoasterea prevederilor Codului, cat si grile complexe, ce presupun efectuarea de corespondente intre institutii si o aplicare integrata a cunostintelor dobandite.

Dupa modelul examenelor de admitere la Institutul National al Magistraturii si in Barou, pot exista una sau doua variante corecte de raspuns. Pentru a facilita procesul de asimilare si testare a cunostintelor, raspunsurile corecte sunt insotite de indicarea temeiului de drept (articolul sau articolele din Cod) ce a stat la baza elaborarii fiecarei grile.

Culegerea Teste grila de drept procesual penal este, asadar, recomandata studentilor, masteranzilor si candidatilor la concursuri, in vederea unei intelegeri cat mai apropiate de realitatea pe care legiuitorul a avut-o in vedere la momentul elaborarii noului Cod de procedura penala.

***

Prof. univ. dr. Carmen Paraschiv a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si este doctor in drept al aceleiasi Universitati. A urmat cursurile postuniversitare de stiinte penale ale Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti si numeroase alte programe de formare ulterioare. Se remarca printr-o activitate didactica indelungata, incepand cu anul 1991, devenind profesor universitar in anul 2002. Este avocat in Baroul Bucuresti din anul 2002, iar din 2008 si pana in prezent, specialist cooptat in elaborarea de subiecte de concurs/examen pentru Institutul National al Magistraturii. A devenit evaluator ARACIS in anul 2010. Este, de asemenea, autoare a numeroase studii si articole publicate in reviste de specialitate.

Detalii tehnice
Data Aparitiei28 mai 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini280
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Teste grila pentru concursuri si examene ed.6

Teste grila pentru concursuri si examene ed.6

licenta, admiterea in magistratura, promovare in functii de executie, admitere si definitivat in avocatura
81,90 RON 73,69 RON
Indisponibila
Imagine Teste-grila de drept procesual penal cu explicatii ale variantelor de raspuns

Teste-grila de drept procesual penal cu explicatii ale variantelor de raspuns

Cu explicatii ale variantelor de raspuns. Examen de licenta, admitere in profesie, definitivat, promovare
37,60 RON 33,81 RON
Indisponibila
Imagine Teste grila pentru admiterea in magistratura 2015

Teste grila pentru admiterea in magistratura 2015

Drept penal. Drept procesual penal
39,00 RON 35,10 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept procesual penal
-15%
NOU
Pachet Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului penal si a Codului de procedura penala 2022

Pachet Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului penal si a Codului de procedura penala 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
220,00 RON 187,00 RON
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 2022

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 7 ianuarie 2022

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
48,00 RON 40,80 RON
NOU
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura penala. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura penala. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
100,00 RON 90,00 RON