Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teste grila de drept procesual penal

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-606-27-0299-1
Editura: Hamangiu
28,90 lei
26,01 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Editia a 2-a a lucrarii Teste grila de drept procesual penal cuprinde 1007 grile de procedura penala, menite sa ajute la asimilarea materiei si la testarea cunostintelor dobandite. Gandita atat pentru a raspunde nevoilor studentilor pentru promovarea examenelor de an sau de licenta, cat si pentru a-i ajuta pe candidatii la admiterea in profesiile juridice, lucrarea trateaza partea generala si pe cea speciala ale noului Cod de procedura penala, iar raspunsurile corecte (unul sau doua) sunt insotite de indicarea articolului sau articolelor din Cod care constituie temeiul grilei.

***

Dreptul procesual penal permite verificarea cunostintelor intr-o multitudine de forme, iar grilele asigura asimilarea chintesentei (institutiilor) oricarei materii. In plus, in contextul actual, intrarea in vigoare a unui nou Cod de procedura penala impune insusirea si fixarea noilor reglementari, pentru toti cei interesati de domeniu.

Dupa cum stim, de cativa ani, concursurile de admitere la Institutul National al Magistraturii si Barou testeaza cunostintele candidatilor cu ajutorul acestei metode. Prin urmare, se impune familiarizarea fiecarui candidat cu acest tip de testare, prin rezolvarea unui numar cat mai insemnat de intrebari de tip grila, pentru a deprinde modalitatea corecta de abordare a acestora.

Lucrarea Teste grila de drept procesual penal presupune verificarea cunostintelor dobandite, respectand intocmai dispozitiile Codului. Din acest motiv, ea este structurata in doua mari parti – corespunzatoare Partii generale si Partii speciale ale Codului de procedura penala – si acopera integral tematica ceruta pentru examenele de licenta si admitere in profesie.

Intrebarile au grade diferite de dificultate, volumul cuprinzand atat grile de testare a cunostintelor de baza, care sa verifice efectiv cunoasterea prevederilor Codului, cat si grile complexe, ce presupun efectuarea de corespondente intre institutii si o aplicare integrata a cunostintelor dobandite.

Dupa modelul examenelor de admitere la Institutul National al Magistraturii si in Barou, pot exista una sau doua variante corecte de raspuns. Pentru a facilita procesul de asimilare si testare a cunostintelor, raspunsurile corecte sunt insotite de indicarea temeiului de drept (articolul sau articolele din Cod) ce a stat la baza elaborarii fiecarei grile.

Culegerea Teste grila de drept procesual penal este, asadar, recomandata studentilor, masteranzilor si candidatilor la concursuri, in vederea unei intelegeri cat mai apropiate de realitatea pe care legiuitorul a avut-o in vedere la momentul elaborarii noului Cod de procedura penala.

***

Prof. univ. dr. Carmen Paraschiv a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si este doctor in drept al aceleiasi Universitati. A urmat cursurile postuniversitare de stiinte penale ale Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti si numeroase alte programe de formare ulterioare. Se remarca printr-o activitate didactica indelungata, incepand cu anul 1991, devenind profesor universitar in anul 2002. Este avocat in Baroul Bucuresti din anul 2002, iar din 2008 si pana in prezent, specialist cooptat in elaborarea de subiecte de concurs/examen pentru Institutul National al Magistraturii. A devenit evaluator ARACIS in anul 2010. Este, de asemenea, autoare a numeroase studii si articole publicate in reviste de specialitate.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 28 mai. 2015
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 280
Format Carte brosata
Editie a 2-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Teste grila pentru concursuri si examene

Teste grila pentru concursuri si examene

licenta, admiterea in magistratura, promovare in functii de executie, admitere si definitivat in avocatura
81,88 lei 73,69 lei
Indisponibila
Imagine Teste-grila de drept procesual penal

Teste-grila de drept procesual penal

Cu explicatii ale variantelor de raspuns. Examen de licenta, admitere in profesie, definitivat, promovare
37,57 lei 33,81 lei

Teste grila pentru admiterea in magistratura 2015

Drept penal. Drept procesual penal
39,00 lei 35,10 lei
Din aceeasi Categorie