Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fise de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura

ISBN/ISSN: 978-606-27-0330-1
Editura: Hamangiu
72,25 lei
65,02 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

La baza proiectului Fiselor de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura stau atat constientizarea necesitatii unei culegeri de fise, care sa simplifice pregatirea pentru examene, cat si succesul probat al acestor materiale, pe baza carora coautoarea lor a promovat examenul de admitere la INM.

Asadar, utilitatea si calitatea acestei culegeri nu s-au intemeiat, asa cum se intampla in mod obisnuit, exclusiv pe simpla apreciere a autorului, ci si pe garantia experientei sale personale de candidat la un examen de admitere in profesie, promovat cu ajutorul prezentelor fise. In acelasi timp, exactitatea si profesionalismul informatiilor redate sub aceasta forma sunt girate de coordonarea unuia dintre specialistii romani de varf ai stiintelor penale.

Fisele de drept penal se disting de alte lucrari de profil, inainte de toate, prin schemele de comparatii interinstitutionale, esentiale pentru a intelege diferentele dintre institutii similare si pentru a evita eventuale confuzii si prin tratarea aplicativa a tuturor institutiilor, cu accent pe acele aspecte care se regasesc adesea in intrebarile de la concursurile de admitere la INM si Barou.

***

Prezenta culegere de fise de drept penal – partea generala si partea speciala – a fost conceputa dupa programa examenelor de admitere la INM si la Barou, fiind un instrument de studiu menit sa faciliteze procesul de pregatire al candidatilor, acoperind integral fiecare capitol din bibliografia tematica a acestor examene.

Scrisa cu precizie si claritate, cartea cuprinde, intr-o forma concentrata si esentializata, informatia completa necesara pentru a fi admis in profesiile juridice, simplificand efortul de invatare si permitand totodata rapida recapitulare a cunostintelor deja dobandite.

Continutul cartii este structurat logic si organizat cu ajutorul elementelor grafice, in vederea unei prezentari cat mai clare a materiei dreptului penal. Autorii au ales redarea informatiilor esentiale din institutiile prezentate, fara insa a pierde din vedere acele detalii semnificative. Nu lipsesc nici diferite observatii clarificatoare sau trimiterile transinstitutionale, in vederea unei cat mai bune corelari a institutiilor in intregul lor.

Unul dintre punctele de originalitate al fiselor de drept penal sunt schemele de comparatii interinstitutionale, cu ajutorul carora se scoate in evidenta specificul fiecarei notiuni avute in vedere, in scopul unei mai bune intelegeri a informatiei prezentate si al evitarii confuziei intre institutii similare.

In cazul partii speciale din dreptul penal, materia este dispusa dupa schema continutului infractiunii. Tot in aceasta parte se gasesc sectiuni destinate exemplelor relevante din jurisprudenta ICCJ cu privire la interpretarea si aplicarea dispozitiilor referitoare la infractiuni, avand in vedere importanta practicii pentru intelegerea acestor dispozitii si ponderea ridicata a subiectelor de examen care fac trimitere la aceste solutii jurisprudentiale.

Prin urmare, nu doar candidatii la examenele de admitere in magistratura si avocatura vor constata utilitatea acestei culegeri de fise de drept penal, ci si oricare student interesat de o intelegere facila si clara a materiei sau de o recapitulare simpla si completa a cunostintelor deja asimilate.

***

Prof. univ. dr. Alexandru Boroi este unul dintre specialistii de top ai dreptului penal roman, iar Simona Anghel este auditor de justitie, doctorand si asistent universitar.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 31 iul. 2015
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 500
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Fise de procedura civila pentru admiterea in magistratura si avocatura

Fise de procedura civila pentru admiterea in magistratura si avocatura

Editia a 3-a, revizuita si adaugita
66,47 lei 59,82 lei
Indisponibila
Imagine Teste grila pentru concursuri si examene

Teste grila pentru concursuri si examene

licenta, admiterea in magistratura, promovare in functii de executie, admitere si definitivat in avocatura
81,88 lei 73,69 lei
De acelasi Autor
Indisponibila
Fise de drept penal_ed a 4-a_Boroi_Anghel

Fise de drept penal

pentru admiterea in magistratura si avocatura
100,00 lei 90,00 lei
-15%
Indisponibila
Fise de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura Editia a 2-a - Boroi, Anghel

Fise de drept penal pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 2-a

Include modificarile aduse prin O.U.G. nr. 18 din 18 mai 2016
80,00 lei 68,00 lei