Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fise privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat

ISBN/ISSN: 978-606-27-0353-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 23,90 RON
34,68 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Relativ nou in literatura juridica romana, conceptul de «fise» castiga din ce in ce mai mult teren printre studentii facultatilor de drept si printre candidatii la concursurile de admitere in profesiile juridice, datorita prezentarii sistematizate, logice si sintetice a materiilor de examen. Fisele tematice se dovedesc deja instrumente eficiente atat pentru asimilarea informatiei, cat si pentru recapitularea ei, mai ales pentru cei aflati in criza de timp.

Alaturi de cartile cu fise din disciplinele clasice de examen (civil, procedura civila, penal, procedura penala), Editura Hamangiu va ofera si o lucrare speciala, dedicata tuturor celor care invata pentru examene de intrare sau definitivat in avocatura, dar utila deopotriva si studentilor sau masteranzilor care studiaza materia Organizarea profesiilor juridice.

Fisele privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat trateaza intr-o maniera logica si accesibila totalitatea prevederilor din Legea nr. 51/1995, Statutul profesiei de avocat, Codul deontologic al avocatilor si din celelalte acte ce alcatuiesc cadrul legal al profesiei de avocat, in acord cu tematica examenului de primire in profesie, sesiunea septembrie 2015, si anume:
1. Principiile si regulile fundamentale ale exercitarii profesiei de avocat; 2. Primirea in profesia de avocat; 3. Incompatibilitati, interdictii si nedemnitati privind profesia de avocat; 4. Asistenta judiciara; 5. Activitatea profesionala a avocatului; 6. Drepturile si indatoririle avocatilor in raport cu clientii; 7. Raporturile dintre avocati; 8. Formele de exercitare a profesiei de avocat; 9. Modalitatile exercitarii profesiei de avocat; 10. Drepturile si indatoririle avocatilor; 11. Regulile de deontologie profesionala privind profesia de avocat; 12. Tabloul anual al avocatilor; 13. Transferul, suspendarea si incetarea calitatii de avocat; 14. Raspunderea disciplinara a avocatilor; 15. Pregatirea si perfectionarea profesionala a avocatilor; 16. Organele profesiei de avocat.

Autorul Fiselor privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, dl Claudiu Constantin Dinu, este lector univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, unde preda materiile Drept procesual civil si Organizarea si etica profesiilor juridice.

Detalii tehnice
Data Aparitiei14 aug. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini232
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Fise de procedura civila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Ed.3
Indisponibila
Imagine Teste grila pentru concursuri si examene ed.6

Teste grila pentru concursuri si examene ed.6

licenta, admiterea in magistratura, promovare in functii de executie, admitere si definitivat in avocatura
81,90 RON 73,69 RON
DE ACELASI AUTOR - Claudiu Constantin Dinu

Drept procesual civil. Editia a II-a

Drept executional civil. Arbitraj. Drept notarial - curs de baza pentru licenta si masterat, seminare si examene
189,00 RON 170,10 RON