Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teoria generala a dreptului constitutional. Drept constitutional si institutii politice

Studii universitare de licenta anul I
ISBN/ISSN: 978-606-27-0942-6
Editura: Hamangiu
95,00 lei
85,50 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Lucrarea Teoria generala a dreptului constitutional. Drept constitutional si institutii politice. Studii universitare de licenta anul I este o editie revazuta si mult adaugita a cursului de Drept constitutional si institutii politice aparut in editii succesive incepand cu anul universitar 1992-1993. Cartea este realizata dintr-o perspectiva interdisciplinara, in care stiinta dreptului constitutional interfereaza, intre altele, cu filosofia politica, sociologia, psihologia politica si istoria. Totodata, autorul isi bazeaza analiza conceptelor fundamentale utilizate in teoria dreptului constitutional pe studiul dreptului comparat. Rezulta, astfel, o cercetare ampla, multidisciplinara, care incorporeaza si imbina intr-o unitate armonioasa informatii din mai multe ramuri ale cunoasterii stiintifice a fenomenelor juridice si politice din societate.

Datorita acestei metodologii de cercetare si de analiza a teoriei constitutiei si a institutiilor politice, studentii dobandesc o perspectiva mai larga si integratoare a mecanismelor de guvernare in statul contemporan. Printre aspectele de noutate, mentionam includerea la finalul unor capitole din lucrare a unor texte esentiale pentru analiza si dezbaterea notiunilor predate, prin care studentii sunt stimulati sa aprofundeze cunostintele acumulate, pentru a-si forma o solida si necesara cultura juridica. Acestora li se adauga intrebari recapitulative care permit autoevaluarea.

Cursul Teoria generala a dreptului constitutional. Drept constitutional si institutii politice. Studii universitare de licenta anul I este structurat in doua mari parti: teoria generala a institutiilor politice si analiza sistemului constitutional romanesc. Sunt explicate pe larg originea si procesul de formare a dreptului si a institutiilor politice, conceptul de putere, legitimitatea actelor de guvernare, principiile constitutionale pe care se bazeaza suprastructura de exercitare a puterii in statul contemporan, dezvoltarea constitutionala a statului roman, raporturile stat-cetatean, drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale ale cetatenilor romani.
Datorita modului in care a fost conceputa si alcatuita, lucrarea Teoria generala a dreptului constitutional. Drept constitutional si institutii politice. Studii universitare de licenta anul I capata un incontestabil caracter teoretic si practic, acesta din urma fiind pus in evidenta indeosebi prin analiza intreprinsa de autor asupra fenomenelor cu care se confrunta astazi societatea romaneasca si asupra modului in care autoritatile de guvernare (Presedintele Romaniei, Parlamentul si Guvernul) isi infaptuiesc rolul si functiile constitutionale. Sunt analizate, de asemenea, dintr-o perspectiva critica, decizii pronuntate in jurisprudenta Curtii Constitutionale sau inconsecventele profesionale ale Ministerului Public si ale puterii judecatoresti.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 31 oct. 2017
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 648
Format 165x235 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
De acelasi Autor
Indisponibila
Dezvoltarea constitutionala a Romaniei - Ionescu

Dezvoltarea constitutionala a Romaniei

Acte si documente 1741-1991
189,00 lei 170,10 lei
Indisponibila
Imagine Constitutia Romaniei. Titlul I. Principii generale

Constitutia Romaniei. Titlul I. Principii generale

Comentarii si explicatii
59,90 lei 53,91 lei
Din aceeasi Categorie
NOU
Contencios constitutional - Ioan Muraru, Nasty Vladoiu

Contencios constitutional. Editia a 2-a

Proceduri si teorie
65,00 lei 58,50 lei

Drept constitutional si institutii politice. Vol. I. Editia a 4-a revizuita

Teoria generala a dreptului constitutional. Drepturi si libertati
45,00 lei 40,50 lei