Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Obligatiile. Caiet de seminar

ISBN/ISSN: 978-606-673-842-2
33,00 lei
29,70 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Lucrarea Drept civil. Obligatiile. Caiet de seminar a fost conceputa ca un instrument inedit, menit sa faciliteze atat invatarea pentru studentii de anul II la materia Teoria generala a obligatiilor, cat si recapitularea si structurarea informatiilor pentru cei deja initiati in aceasta materie.

Cuprinsul lucrarii

Lucrarea este structurata in 12 seminare, organizate in patru parti. Prima parte cuprinde o serie de intrebari conceptuale cu trimitere la partea din sinteza unde pot fi gasite raspunsurile. Cea de-a doua parte cuprinde o sinteza a materiei aferente seminarului, fiind folosite nenumarate exemple pentru explicarea institutiilor. Cea de-a treia parte este axata pe evaluarea prin intermediul grilelor, cuprinzand cel putin 10 grile la fiecare seminar, fiecare grila putand avea ca raspuns corect o varianta, doua, trei sau niciuna. In fine, ultima parte este dedicata evaluarii prin intermediul spetelor. Fiecarui seminar ii sunt dedicate cel putin 3 spete, cu nivel diferit de dificultate.

Partea de sinteza contine o structurare a materiei intr-un format usor de retinut, ceea ce face ca lucrarea sa fie un instrument excelent pentru studentii care intra pentru prima data in contact cu materia Teoria generala a obligatiilor si care doresc sa-si formeze o imagine de ansamblu mai inainte de a trece la analiza de detaliu. De asemenea, lucrarea poate fi foarte utila si pentru cei care se pregatesc de examene de licenta sau admitere in profesiile juridice, permitand o recapitulare rapida si structurata a materiei si o autoevaluare. Multiplele exemple aferente institutiilor juridice, impreuna cu limbajul accesibil si caracterul structurat al expunerilor, faciliteaza, de asemenea, procesul de invatare. Totodata, grilele, spetele si intrebarile conceptuale permit o autoanaliza a nivelului in care a fost insusita materia.
De asemenea, lucrarea a incercat sa expuna in acelasi timp opinia scolii de la Bucuresti si a celei de la Cluj, acolo unde acestea erau divergente.

Lucrarea Drept civil. Obligatiile. Caiet de seminar se adreseaza:
- studentilor care se pregatesc la materia Teoria generala a obligatiilor;
- studentilor care se pregatesc de examenul de licenta;
- candidatilor care se pregatesc pentru admiterea la I.N.M. sau Barou;
- auditorilor de justitie care se pregatesc pentru examenul de absolvire;
- magistratilor stagiari care se pregatesc pentru examenul de capacitate;
- avocatilor stagiari care se pregatesc pentru examenul de definitivat;
- nu in ultimul rand, practicienilor.

Despre autori:
Ioan Ilies Neamt – judecator la Judecatoria Baia Mare; colaborator extern al Facultatii de Drept din Cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Ioana Laura Toma-Dauceanu – judecator la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti; asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 09 iun. 2016
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 252
Format Carte brosata
De acelasi Autor

In honorem Valeriu Stoica

Drepturi, libertati si puteri la inceputul mileniului al III-lea
250,00 lei 225,00 lei

Interviul - Admiterea la INM. Editia a 2-a

Probele scrise si proba psihologica. Aplicatii si explicatii psihologice
59,00 lei 53,10 lei
Din aceeasi Categorie
-15%
In curand
Fise de drept civil. Editia a 4-a - Boroi

Fise de drept civil. Editia a 4-a

Partea generala. Persoane. Drepturi reale principale. Obligatii. Contracte. Succesiuni. Familie
180,00 lei 153,00 lei
-15%
In curand
Culegere de subiecte date la concursuri si examene. 1 Drept civil. Editia a 2-a