Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Specificitate si complementaritate in dreptul privat european. Conflictele de legi si de jurisdictii si integrarea juridica europeana

ISBN/ISSN: 978-606-522-806-1
Editura: Hamangiu
36,12 lei
32,50 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Dreptul international privat este, prin excelenta, un spatiu mozaical, heteroclit, de confluenta, nicidecum unul omogen. El invita, prin normele sale, permanent la dialog. Este un spatiu de intersectie intre mentalitati, traditii si culturi (civilizatii) diferite. Diversitatea si deosebirile intre aceste culturi si traditii juridice este ceea ce da frumusete si culoare acestui spatiu.

Volumul de fata coaguleaza eforturile unei ample echipe de cercetare, cu participare romana si straina, abordand teme de noutate ale dreptului international privat in contextul adancirii procesului de integrare europeana, precum integrarea juridica europeana si metodele dreptului international privat, planificarea succesorala si limitele acesteia, reglementarea persoanei juridice in dreptul international privat, competenta in materie contractuala, instrainarea bunurilor temporale, clauzele de arbitraj abuzive in contractul de consum etc.

Lucrarea a fost realizata si finantata prin Grantul de cercetare CNCSIS, Nr. 2442, IDEI, competitie 2008 – „Specificitate si complementaritate in dreptul privat european. Conflictele de legi si integrarea juridica europeana.”

Detalii tehnice
Data Aparitiei 25 iul. 2012
Categorie generala Variae
Numar Pagini 624
Format Carte brosata
De acelasi Autor

In Honorem Dan Chirica

Intre dogmatica dreptului si ratiunea practica
150,00 lei 135,00 lei