Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Specificitate si complementaritate in dreptul privat european. Conflictele de legi si de jurisdictii si integrarea juridica europeana

ISBN/ISSN: 978-606-522-806-1
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 36,10 RON
32,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Dreptul international privat este, prin excelenta, un spatiu mozaical, heteroclit, de confluenta, nicidecum unul omogen. El invita, prin normele sale, permanent la dialog. Este un spatiu de intersectie intre mentalitati, traditii si culturi (civilizatii) diferite. Diversitatea si deosebirile intre aceste culturi si traditii juridice este ceea ce da frumusete si culoare acestui spatiu.

Volumul de fata coaguleaza eforturile unei ample echipe de cercetare, cu participare romana si straina, abordand teme de noutate ale dreptului international privat in contextul adancirii procesului de integrare europeana, precum integrarea juridica europeana si metodele dreptului international privat, planificarea succesorala si limitele acesteia, reglementarea persoanei juridice in dreptul international privat, competenta in materie contractuala, instrainarea bunurilor temporale, clauzele de arbitraj abuzive in contractul de consum etc.

Lucrarea a fost realizata si finantata prin Grantul de cercetare CNCSIS, Nr. 2442, IDEI, competitie 2008 – „Specificitate si complementaritate in dreptul privat european. Conflictele de legi si integrarea juridica europeana.”

Detalii tehnice
Data Aparitiei25 iul. 2012
Categorie generalaVariae
Numar pagini624
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept international
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 270,00 RON

Memorandum pentru pace

Protectia pacii prin dreptul intern
40,00 RON 36,00 RON