Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Remediile neexecutarii promisiunii bilaterale de vanzare in sistemul Codului civil din 2009

ISBN/ISSN: 978-606-27-2558-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 70,00 RON
59,50 RON
Disponibilitate: Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari!

Despre carte

Cu toate ca reglementarea promisiunii sinalagmatice de contract este in prezent una generoasa, sunt suficiente aspecte care genereaza inca probleme in practica, din care o parte au fost solutionate prin mecanismele de unificare a practicii judiciare, insa altele raman si in prezent neclare, astfel incat genereaza dificultati de interpretare. 
Desi reprezinta un contract sinalagmatic, promisiunea de vanzare are o structura atipica, avand ca obiect o obligatie de a face, care are ea insasi o structura particulara. Tocmai din acest motiv sistemul de remedii prevazut de actualul Cod civil cu privire la obligatia de a face izvorata din antecontract prezinta o serie de particularitati, pe care lucrarea de fata isi propune sa le exploreze. 

Lucrarea Remediile neexecutarii promisiunii bilaterale de vanzare in sistemul Codului civil din 2009 trateaza, pe rand, toate institutiile specifice raporturilor juridice care izvorasc din promisiunea bilaterala de vanzare si analizeaza elemente particulare ale acestora atat pe plan procedural in privinta actiunii corespunzatoare, dar si pe plan substantial, din punctul de vedere al conditiilor ce trebuie indeplinite pe fondul lor pentru a fi admise. In egala masura, lucrarea sondeaza jurisprudenta in materie pentru a se putea remarca optica acesteia cu privire la fiecare remediu analizat in materia promisiunii bilaterale de vanzare si indica eventuale dificultati sau practica judiciara neunitara, propunand, totodata, si solutii posibile acolo unde autorul a apreciat necesar. 

Structura lucrarii cuprinde sapte capitole, pornind de la Notiunea, natura juridica si clasificarea promisiunilor de vanzare si ajungand la ultimul capitol, intitulat Actiunea in anularea instrainarii incheiate cu nesocotirea inalienabilitatii subintelese in promisiunea bilaterala de vanzare. Cele sapte capitole au rolul de a structura lucrarea de asa maniera incat sa cuprinda cat mai bine problemele care se ivesc in analiza remediilor neexecutarii promisiunii bilaterale de vanzare.

Lucrarea Remediile neexecutarii promisiunii bilaterale de vanzare in sistemul Codului civil din 2009 concretizeaza o cercetare in care autorul a urmarit evidentierea problemelor de drept care fac obiectul controversei in literatura de specialitate, propunand, totodata, solutii pentru divergentele existente la nivel teoretic, cu scopul de a ajunge la o rezolvare nu doar corecta din punct de vedere substantial, dar si satisfacatoare din punct de vedere practic. In final, autorul marturiseste:
Avem speranta ca acest efort va fi un castig pentru jurisprudenta in aceasta materie, care in final este scopul tuturor demersurilor de cercetare si analiza, mijlocul prin care normele de drept substantial dobandesc o existenta palpabila, pasind din lumea ideilor intr-un univers atat de viu si imprevizibil care este reprezentat de valorificarea drepturilor substantiale pe calea actiunilor in justitie. 

Despre autor

Emilian-Constantin Meiu este judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti, precum si formator la Institutul National al Magistraturii.

Detalii tehnice
Data aparitiei26 aug. 2024
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini265
Format145x205 mm
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
-20%
In curand
Vointa eficienta juridic autor Dorin Jorea Editura Hamangiu
-20%
In curand
Succesiuni si liberalitati_Doru Traila
-15%
In curand
Codul de procedura penala comentat 2024

Codul de procedura penala comentat. Editia a 4-a

Vol. I. Partea generala. Vol. II. Partea speciala
600,00 RON 510,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Emilian Meiu
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-15%
NOU
Pachet fise drept civil 2024- Gabriel Boroi;Carla Alexandra Anghelescu;Ioana Nicolae
NOU
Fise de drept civil. Editia 2024 - Gabriel Boroi

Fise de drept civil. Editia a 8-a

Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligatiile. Contractele. Mostenirea
390,00 RON