Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Andrei Claudiu Rus

Studii: A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti in anul 2000; este doctor in drept al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti (2023).

Activitate profesionala: Este judecator din anul 2003, iar din anul 2018 este judecator in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia Penala. A fost presedinte sau membru in diverse comisii de examinare, precum examenul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor (septembrie-decembrie 2021), examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari (aprilie 2020), concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie (iunie-octombrie 2019), concursul pentru numirea procurorilor cu functii de executie din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (februarie 2019). A fost, de asemenea, presedinte sau membru in comisii de elaborare a subiectelor la numeroase concursuri, dintre care amintim concursul de admitere la Scoala Nationala de Grefieri (mai 2022), concursul de admitere in magistratura si admitere la Institutul National al Magistraturii (iulie 2021 - octombrie 2021), examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari (martie 2019).

Publicatii: Este autor a numeroase articole de specialitate, dintre care mentionam: „Limitele aprecierii autoritatii de executare a unui mandat european de arestare asupra respectarii dreptului la un proces echitabil”, in Revista Scripta Manet, anul IV, nr. 6/2023; „ITALIA” – Paradisul pierdut (si regasit) al condamnatilor definitiv”, in Revista Forumul Juridic nr. 1/2023 – Analele Universitatii din Bucuresti; „Valorificarea art. 21 alin. (1) teza I C. pen. – Exercitarea unui drept – in contextul cazului de casare prevazut de art. 438 alin. (1) pct. 7 C. pr. pen.” (coautor), in revista Curierul Judiciar nr. 5/2021; „Revizuirea in cazul hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului. Consecintele incalcarii drepturilor prevazute in Conventie” (coautor), in Analele Stiintifice ale Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi, tom LXVI nr. II, 2020; „Trafic de influenta. Acte pregatitoare”, in Revista Romana de Jurisprudenta nr. 1/2020.

 

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina