Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Raspunderea statului pentru erori judiciare. Practica judiciara

Practica judiciara. Hotarari C.E.D.O.
ISBN/ISSN: 978-606-522-557-2
Editura: Hamangiu
37,60 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Culegerea de fata cuprinde o sinteza de jurisprudenta referitoare la repararea erorilor judiciare savarsite in procesele penale, in dubla acceptiune legala a termenului: condamnari pe nedrept si privari nelegale de libertate.
   Au fost selectate solutii recente din activitatea Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a altor instante judecatoresti, care au fost grupate in sectiuni distincte privind termenul de introducere a actiunii in repararea pagubelor, persoanele care au calitate procesuala activa, criteriile de admisibilitate a actiunii intemeiate pe dispozitiile art. 504 si urm. C. proc. pen. si criteriile de evaluare a prejudiciului, intinderea despagubirilor, depasirea duratei rezonabile a procedurii, contributia victimei la savarsirea erorii judiciare de catre judecator sau procuror. De asemenea, sunt prezentate cateva dintre cele mai semnificative hotarari pronuntate de Curtea Europeana a drepturilor Omului in cauze privind plangeri impotriva Romaniei, insistandu-se asupra aspectelor in legatura directa cu tema abordata.
   Lucrarea este intregita cu un capitol in care sunt redate extrase din documente internationale relevante privind raspunderea magistratilor pentru erorile judiciare, la care Romania este parte, pentru a evidentia modul in care aceasta materie este reglementata pe plan mondial.

Detalii tehnice
Data aparitiei21 nov. 2011
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini528
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Florin Costiniu
Indisponibila
Imagine Legea 10/2001. Editia a 3-a
Indisponibila
Imagine Umor judiciar. Perle de tribunal. Editia a 2-a