Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Infractiuni informatice.Practica judiciara

ISBN/ISSN: 978-606-522-586-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 33,70 RON
31,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Lucrarea cuprinde practica judiciara relevanta in materia infractiunilor impotriva comertului electronic, reglementate de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si in materia infractiunilor contra confidentialitatii si integritatii datelor si sistemelor informatice si a infractiunilor informatice prevazute de Titlul III al Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
   Procesul de selectare a spetelor evidentiaza faptul ca, atat in cazul infractiunilor informatice, cat si in cazul celor indreptate impotriva comertului electronic (care se incadreaza in aceeasi sintagma, respectiv „infractiuni informatice”, in sens larg), jurisprudenta prezinta, in ceea ce priveste anumite chestiuni de drept – referitoare indeosebi la incadrarea juridica data faptelor –, un caracter vadit neunitar.
   Problemele analizate sunt variate si privesc falsificarea si punerea in circulatie, detinerea de echipamente in vederea falsificarii, precum si falsul in declaratii in vederea emiterii sau utilizarii instrumentelor de plata electronica falsificate, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si acceptarea acestora, accesul fara drept la un sistem informatic, modificarea sau transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic, falsul informatic, frauda informatica, pornografia infantila prin sisteme informatice, precum si aspectele procesuale referitoare la competenta, probatoriu, latura civila, elementele de individualizare si pericolul social al faptei.
   Culegerea cuprinde si un glosar cu termeni specifici domeniului informatic, care permite o intelegere facila a expresiilor de specialitate folosite.

Detalii tehnice
Data Aparitiei24 nov. 2011
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini392
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept penal
NOU
Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura 2022

Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 3-a

1. Drept civil. Drept procesual civil si 2. Drept penal. Drept procesual penal
220,00 RON 198,00 RON
NOU
Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice 2022

Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice. Editia a 7-a

Drept civil / Drept procesual civil / Drept penal / Drept procesual penal
150,00 RON 135,00 RON