Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procesul civil echitabil in jurisprudenta CEDO - Vol. II. Echitatea stricto-sensu

ISBN/ISSN: 978-973-0-10418-9
59,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Echitatea stricto-sensu este mentionata explicit (alaturi de publicitate, durata rezonabila si garantiile privind instanta de judecata) in textul articolului 6 al Conventiei, intitulat "dreptul la un proces echitabil". Ea este asadar una din garantiile procesuluiechitabil fiind, in realitate, "cheia de bolta" ce asigura participarea efectiva a partilor in procesul civil.


   Dupa  conturarea notiunii de echitate stricto-sensu, sunt analizate in detaliu egalitatea armelor si contradictorialitatea, prezentarea cauzei si dreptul la aparare, prezenta personala a partii in fata instantei, dreptul la o sedinta de judecata si respectarea garantiei oralitatii, precum si relatiile complexe si nuantate dintre aceste garantii. Probele sunt tratate intr-un capitol distinct deoareceadmiterea, administrarea si aprecierea acestora poate implicaoricare dintre elementele mentionate anterior.


   Redarea sintetica a principiilor stabile de Curte, urmata de rezumarea unui  numar insemnat (peste 250) de hotarari recente (pana la 15 martie 2011), dupa modelul codurilor comentate si adnotate, ofera un tablou clarsi cuprinzator al jurisprudentei Curti Europene a Drepturilor Omului cu privire la aceasta garantie care consituie nucleul procesului civil echitabil.

Capitolul I. Generalitati

Capitolul II. Procesul echitabil stricto-sensu - notiuni generale

Capitolul III. Prezentarea cauzei

Capitolul IV. Contradictorialitatea

Capitolul V. Oralitatea

Capitolul VI. Prezenta personala in fata instantei

Capitolul VII. Egalitatea armelor

Capitolul VIII. Probele

Capitolul IX. Participatia efectiva la sedinta de judecata si alte chestiuni

Detalii tehnice
Data aparitiei06 mai 2011
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini546
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Dragos Bogdan