Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura penala. Curs pentru admiterea in magistratura si avocatura. Teste grila

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-606-27-0277-9
Editura: Hamangiu
62,61 lei
56,35 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

La aproape un an de la tiparirea primei editii a cartii „Procedura penala. Curs pentru admiterea in magistratura si avocatura. Teste-grila”, autorii Bogdan Micu, Alina-Gabriela Paun si Radu Slavoiu (toti cadre universitare la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si, in acelasi timp, practicieni in domeniul juridic) au elaborat editia a 2-a, avand in vedere modificarile aduse dispozitiilor Codului de procedura penala atat ca urmare a unor interventii legislative, cat si ca o consecinta a admiterii de catre Curtea Constitutionala a unor exceptii de neconstitutionalitate vizand prevederi ale sale sau a interpretarii acestora de catre completele competente ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Completul competent sa judece recursul in interesul legii si Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala).

Procedura penala. Curs pentru admiterea in magistratura si avocatura. Teste-grila este gandita ca un instrument destinat absolventilor facultatilor de drept care se pregatesc pentru participarea la examenele de admitere in magistratura si avocatura si cuprinde analiza dispozitiilor legale procesuale penale in vigoare de la 1 februarie 2014.
Structura lucrarii „Procedura penala. Curs pentru admiterea in magistratura si avocatura. Teste-grila” corespunde tiparului stabilit de INM si INPPA pentru tematica concursurilor organizate de cele doua institute, dar nu se limiteaza la reproducerea textelor de lege ale reglementarii in vigoare. Autorii au realizat o sistematizare a noilor institutii de procedura penala, astfel incat sa simplifice aprofundarea chestiunilor care reprezinta modificari structurale ale politicii penale a statului roman. Consideratiile teoretice sunt insotite de teste-grila, care ajuta la fixarea cunostintelor dobandite.

Cartea „Procedura penala. Curs pentru admiterea in magistratura si avocatura. Teste-grila” este alcatuita din doua parti: partea generala si partea speciala, fiind respectata astfel succesiunea reglementarilor Codului de procedura penala. In partea generala sunt analizate:
•    principiile si limitele aplicarii legii procesuale penale;
•    actiunea penala si actiunea civila in procesul penal;
•    participantii in procesul penal;
•    probele si mijloacele de proba;
•    masurile preventive, masurile asiguratorii, restituirea lucrurilor si restabilirea situatiei anterioare;
•    acte procesuale si procedurale comune,
in timp ce partea speciala cuprinde:
•    urmarirea penala;
•    camera preliminara;
•    judecata (reglementari generale privind judecata, judecata in prima instanta, apelul, contestatia, contestatia in anulare, revizuirea si redeschiderea procesului penal in cazul judecarii in lipsa persoanei condamnate);
•    proceduri speciale (acordul de recunoastere a vinovatiei, procedura in cauzele cu infractori minori, procedura reabilitarii);
•    dispozitii generale privind punerea in executare a hotararilor penale.

La elaborarea prezentei editii a cursului „Procedura penala. Curs pentru admiterea in magistratura si avocatura. Teste-grila” au fost avute in vedere modificarile si completarile aduse Codului de procedura penala prin O.U.G. nr. 82/2014, deciziile Curtii Constitutionale de admitere a unor exceptii de neconstitutionalitate privind anumite dispozitii ale codului, precum si deciziile pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii si a sesizarilor privind dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala, acestea fiind incluse in bibliografia obligatorie pentru examenele de admitere si de definitivare in profesie.

Bogdan Micu este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti, avocat in Baroul Bucuresti si formator la Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor.
Alina-Gabriela Paun este magistrat-asistent la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si asistent universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti.
Radu Slavoiu este asistent universitar doctorand la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si consilier juridic.

Detalii tehnice
Data Aparitiei mai. 2015
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 448
Format Carte brosata
Editie a 2-a
De acelasi Autor
Din aceeasi Categorie
-15%
NOU
Pachet Drept procesual penal 2020
NOU
Drept procesual penal. Partea generala. Editia a 4-a - Anastasiu Crisu

Drept procesual penal. Partea generala. Editia a 4-a

conform noului Cod de procedura penala
110,00 lei 99,00 lei
NOU
Admiterea in magistratura si in avocatura.  Vol. II – Drept penal, Drept procesual penal 2020 - Hotca

Admiterea in magistratura si in avocatura. Vol. II – Drept penal, Drept procesual penal 2020

Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns
89,00 lei 80,10 lei