Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Noul Cod penal – comentat prin raportare la Codul penal anterior

ISBN/ISSN: 978-606-678-932-5
Editura: Hamangiu
120,41 lei
48,16 lei
Disponibilitate: In stoc

Comentariile noului Cod penal raportat la Codul penal anterior explica elementele de diferentiere dintre noua lege penala si legea penala anterioara, precum si consecintele practice ale acestora, examineaza in mod detaliat institutiile noi, anticipeaza problemele de drept care ar putea fi ridicate in practica si prezinta opinia argumentata a autoarelor cu privire la rezolvarea lor.

In cadrul comentariilor privitoare la Partea generala a noului Cod penal, se pune accentul asupra institutiilor noi – sistemul zilelor-amenda, renuntarea la aplicarea pedepsei si amanarea aplicarii pedepsei. In acelasi timp, este abordata in mod detaliat institutia confiscarii extinse.

In cadrul comentariilor privitoare la Partea speciala a noului Cod penal, un spatiu amplu este rezervat infractiunilor contra persoanei, infractiunilor contra patrimoniului, precum si infractiunilor de coruptie si de serviciu.

Alaturi de elementele de diferentiere dintre noua si vechea lege penala, lucrarea include jurisprudenta Curtii Constitutionale si a Curtii Europene a Drepturilor Omului, relevanta, din perspectiva autoarelor, pentru aplicarea dispozitiilor noului Cod penal.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 29 mar. 2014
Categorie generala Coduri si legi comentate
Numar Pagini 1008
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
De acelasi Autor