Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Managementul tumorilor stromale gastrointestinale (GIST) in era terapiei moleculare

ISBN/ISSN: 978-606-27-1695-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 70,00 RON
63,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Lucrarea ofera o imagine de ansamblu asupra tematicii tumorilor stromale gastrointestinale (GIST), tumori subepiteliale maligne ale tractului gastrointestinal cel mai frecvent intalnite in practica zilnica, dar recunoscute ca un tip biologic distinctiv doar in ultimii 20 de ani.

Majoritatea neoplasmelor sunt rezultatul unui cumul de factori determinanti si favorizanti, in timp ce tumorile stromale gastrointestinale sunt consecinta unui singur factor determinant si anume o mutatie activatoare la nivelul protooncogenei c-KIT sau PDGFRA. Aceasta observatie a condus la utilizarea terapiei sistemice tintite monogenica cu "molecule inteligente", terapie care a imbunatatit semnificativ prognosticul pacientilor cu boala avansata local sau metastatica, ulterior fiind utilizata si la pacientii cu boala localizata, dar cu risc mediu sau mare de recidiva si/sau metastazare.

Monografia, riguros documentata si structurata, se ocupa atent de toate etapele managementului pacientilor cu GIST, pentru ca in final sa propuna algoritmi de diagnostic si tratament rigurosi si facil de utilizat in practica medicala zilnica.

Detalii tehnice
Data aparitiei21 dec. 2020
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini230
Tip coperta210x297 mm, Carte brosata