Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Ghid de cercetare penala. Editia a 5-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-1004-8
Editura: C.H. Beck
74,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Ghid de cercetare penala este structurat in doua parti, prima reunind aspecte teoretice relevante pentru organele de cercetare penala, iar cea de-a doua este practica, cuprinzand aproximativ 200 de formulare si modele de urmarire penala si acte procesuale. Demersul autorului este motivat de dorinta de a oferi un indrumar practic pentru cei care debuteaza in profesie, dar si de a veni in sprijinul organelor de cercetare penala sau avocatilor care activeaza in domeniul penal, prin sistematizarea pe capitole a celor mai uzuale formulare si acte procesuale.

Editia a 5-a aduce numeroase elemente noi, unele de mare complexitate. Sunt prezentate solutiile jurisprudentiale pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (hotarari preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recursuri in interesul legii) sau de Curtea Constitutionala, precum si jurisprudenta recenta a instantelor nationale in interpretarea si aplicarea noilor coduri penale.


Inspirate din practica judiciara a organelor de cercetare penala ale Politiei si Parchetului, formularele si modelele reprezinta un punct de plecare pentru practicieni. Cu siguranta, pot fi imbunatatite, modificate si adaptate specificului activitatii fiecarei unitati de politie si parchet. Se poate considera ca nu exista un formular/model perfect pentru intocmirea unui act, legea prevazand doar elementele obligatorii pe care acesta trebuie sa le cuprinda, precum si forma acestuia.

Din cuprinsul lucrarii Ghid de cercetare penala. Editia a 5-a
•    aspecte teoretice privind sesizarea organelor de urmarire penala si verificarea competentei, probele si procedeele probatorii, citarea si mandatul de aducere, masurile preventive, procedurile speciale
•    formulare si modele inspirate din practica judiciara
•    aproximativ 200 de formulare si modele de urmarire penala si acte procedurale si procesuale
•    bibliografie atent selectata pentru aprofundarea aspectelor teoretice

Puncte forte
•    lucrare realizata integral in baza prevederilor noilor Coduri penale
•    au fost avute in vedere ultimele decizii ale instantei de contencios constitutional (DCC nr. 244 din 6 aprilie 2017, DCC nr. 17 din 17 ianuarie 2017, DCC nr. 102 din 6 martie 2018, DCC nr. 87 din 13 februarie 2019, DCC nr. 55 din 4 februarie 2020) si ale instantei supreme, completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept (Decizia nr. 7 din 2 martie 2016, Decizia nr. 21 din 11 octombrie 2016) si Completul competent sa judece recursul in interesul legii (Decizia nr. 2 din 19 februarie 2018, Decizia nr. 5 din 11 februarie 2019, Decizia nr. 15 din 20 mai 2019)
•    cele mai uzuale formulare si acte procesuale sistematizate pe capitole
•    indrumar practic pentru cei care debuteaza in profesie
•    formularele sunt inspirate din practica judiciara a organelor de cercetare penala ale Politiei si Parchetului
•    instrument de lucru pentru organele judiciare sau avocatii care activeaza in domeniul penal
•    index alfabetic bogat

Despre autor
Mirel DUMITRU este Sef birou la Serviciul de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti, avand o bogata experienta ca ofiter de cercetare penala.

Detalii tehnice
Data aparitiei04 aug. 2020
Categorie generalaVariae
Numar pagini596
Tip coperta130x200 mm, Carte brosata
Editiea 5-a
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR - Mirel Dumitru
Indisponibila
Infractiuni de criminalitate economica prevazute in noul Cod penal - Mirel Dumitru

Infractiuni de criminalitate economica prevazute in noul Cod penal

Teorie. Practica judiciara. Analiza comparativa
64,90 RON
Indisponibila
Imagine Ghid de cercetare penala. Editia a 3-a