Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fise de procedura penala pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 4-a

pentru admiterea in magistratura si avocatura
ISBN/ISSN: 978-606-27-1295-2
Editura: Hamangiu
110,00 lei
93,50 lei
Disponibilitate: In curs de aparitie
Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari

Despre carte
Intelegerea si asimilarea corecta, in timp util, a informatiei reprezinta o necesitate pentru orice candidat la concursuri sau examene in profesiile juridice, drept pentru care lucrarea Fise de procedura penala pentru admiterea in magistratura si avocatura prezinta, intr-un stil concis si usor accesibil, intregul material necesar in studiul acestei discipline. O astfel de modalitate de sistematizare a materiei pare sa fie cu atat mai importanta la procedura penala, avand in vedere frecventele decizii de neconstitutionalitate, recursuri in interesul legii si hotarari prealabile pronuntate pe marginea textelor din Codul de procedura penala, incat este aproape imposibil sa existe un curs sau un tratat care sa tina mereu pasul cu o asemenea avalansa de modificari.

Pentru retinerea facila a informatiei si pentru o mai buna intelegere a etapelor si a desfasurarii procesului penal, partea teoretica este insotita de numeroase exemple relevante din practica judiciara.

Despre editia a 4-a
•    58 de fise tematice, pentru intelegerea si asimilarea corecta a intregii materii de examen;
•    36 de anexe ce redau sub forma de scheme institutiile prezentate in fise + 97 de intrebari recapitulative, utile in verificarea rapida a informatiei pentru recapitularea finala;
•    O editie actualizata cu toata jurisprudenta obligatorie in materie procesual-penala pronuntata pana in luna aprilie 2019 inclusiv: decizii ale Curtii Constitutionale; decizii in recursuri in interesul legii si decizii privind dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Despre seria Concursuri si examene
Seria Concursuri si examene grupeaza toate lucrarile de sinteze, fise, spete si grile publicate de Editura Hamangiu si este o serie special dedicata studentilor, in vederea pregatirii examenelor de an sau de licenta, si candidatilor la concursurile de admitere si definitivat in profesiile juridice. Cartile de fise sunt publicate intr-un format inedit (20x24cm), mai mare decat formatul academic obisnuit, dar mai adaptat grafic acestui concept, ce include multe tabele si scheme, facilitand vizualizarea si asimilarea rapida a informatiilor necesare promovarii examenelor.

In ultimii ani, conceptul de fise s-a impus din ce in ce mai mult in fata tratatelor, cursurilor si monografiilor elaborate in materiile ce fac parte din tematica propusa pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, examenul de primire in profesia de avocat ori examenele de an, licenta ori definitivat (INM/INPPA).

Cuprinsul acestor carti este conceput astfel incat cititorul sa dobandeasca o viziune clara si de ansamblu asupra materiei, care sa asigure fixarea rapida a cunostintelor necesare pentru promovarea diferitelor examene si concursuri. Informatiile sunt usor accesibile, structurate intr-o forma logica, actualizate din punct de vedere legislativ si completate cu deciziile obligatorii ale Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Detalii tehnice
Data Aparitiei iun. 2019
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 736
Format 200x240 mm
Format Carte brosata
De acelasi Autor
Din aceeasi Categorie