Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Livrari Black Friday 2022 - Editura Hamangiu

Ghid contabil pentru asociatii si fundatii

ISBN/ISSN: 978-606-035-086-6
34,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Persoanele juridice fara scop patrimonial functioneaza dupa un regim juridic specific, diferit de cel aplicabil altor categorii de entitati. 
Prevederi legale aplicabile ONG-urilor sunt cuprinse in OG nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii (al carei continut actualizat este inclus in carte) si in alte acte normative. 
Autoarele, avand la baza o experienta profesionala reper in domeniu, au facut o sinteza a cadrului legal tocmai pentru a veni in sprijinul celor care trebuie sa il puna in aplicare, intr-o maniera usor de urmarit si de inteles, oferind un exemplu concret de intocmire a raportarii oficiale prin intermediul situatiilor financiare anuale aferente unei entitati pentru care exercitiul financiar coincide cu anul calendaristic.
Informatiile prezentate in ghid vor contribui si la intelegerea suplimentara a aspectelor referitoare la activitatea economica desfasurata de ONG-uri. Desi anumite prevederi legale se pot modifica in timp, principiile contabile de baza vor fi mereu aceleasi.

Despre autori:
Alexandra Lazar, director - Directia de legislatie si reglementari contabile din Ministerul Finantelor;

Monica Julean, consilier superior -  Directia de legislatie si reglementari contabile din Ministerul Finantelor .

Detalii tehnice
Data aparitiei01 apr. 2022
Categorie generalaVariae
Numar pagini272
Format130x200 mm
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE - Alte materii