Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

E-Agora. Impactul noilor tehnologii asupra dezvoltarii dreptului. Participarea electronica directa a cetateanului la procesul legislativ

Autor: Nicolae Pana
ISBN/ISSN: 978-606-27-1649-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 70,00 RON
63,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Alaturand conceptele clasice noilor realitati sociale, prezenta lucrare analizeaza si expune transformarile ce redefinesc rolul politic al individului in societate si in procesul legislativ.

Avand in vedere influenta incontestabila a tehnologiei contemporane atat asupra comportamentului uman cat si asupra proceselor cognitive individuale, nu putem ignora posibilitatile pe care aceasta le ofera cetatenilor pentru a reorganiza mecanismele de elaborare si adoptare a politicilor publice. Referitor la impactul noilor tehnologii asupra societatii, in ansamblu, si asupra indivizilor, in particular, nu putem afirma ca exista o opinie unitara, ideile se impart intr-o serie de orizonturi paralele fara puncte de congruenta unanim acceptate, care vor fi validate sau demontate in viitor, cand efectele vor fi clare si vor putea fi studiate.

Ágora vs. E-ágora. Asa cum Ágora antica dispunea de doua functii, aceea de piata fizica in care se intalneau cetatenii dar si un mod de corelare si amalgamare a opiniei publice in acte normative aplicabile erga omnes, la fel E-ágora converge spre o idealizare a opiniei publice care are printre finalitati si pe aceea de a forma opinii, crezuri si, intr-un final, acte juridice.

***

Prezenta monografie constituie teza de doctorat sustinuta in anul 2019 la Universitatea Carlos III de Madrid, Spania, avandu-l ca director coordonator pe dl. profesor universitar doctor Jose Manuel Rodriguez Uribes, renumit filosof al dreptului si om politic.

Pe durata studiilor de doctorat autorul a derulat proiectul litc.eu.com care a reunit universitati din Romania (Universitatea Danubius din Galati si Universitatea Tibiscus din Timisoara), universitati europene (Universitatea Las Palmas de Gran Canaria si Universitatea Vanvitelli de Napoli) si Asociatia Internationala LEGALITC.

Teza de doctorat este scrisa in spaniola si contine un rezumat si concluzii in limba engleza si limba romana, precum si o serie de anexe care constituie bazele programului de master Dreptul Comunitatilor Virtuale infiintat prin proiectul ERASMUS+ - Litc.eu.com. Proiectul de master se deruleaza sub atenta obladuire a domnului rector al Universitatii Danubius-profesor de drept, doctor Andy Pusca.

Detalii tehnice
Data Aparitiei29 oct. 2020
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini488
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Controlul de constitutionalitate in Romania

Exceptia de neconstitutionalitate
55,00 RON 49,50 RON

Legistica formala

42,00 RON 37,80 RON
-60%
Regulamentul intern. Indrumar - Stefanescu

Regulamentul intern. Indrumar pentru angajatori si angajati

Indrumar pentru angajatori si angajati
35,00 RON 14,00 RON