Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

E-Agora. Impactul noilor tehnologii asupra dezvoltarii dreptului. Participarea electronica directa a cetateanului la procesul legislativ

Autor: Nicolae Pana
ISBN/ISSN: 978-606-27-1649-3
Editura: Hamangiu
70,00 lei
63,00 lei
Disponibilitate: In stoc

Alaturand conceptele clasice noilor realitati sociale, prezenta lucrare analizeaza si expune transformarile ce redefinesc rolul politic al individului in societate si in procesul legislativ.

Avand in vedere influenta incontestabila a tehnologiei contemporane atat asupra comportamentului uman cat si asupra proceselor cognitive individuale, nu putem ignora posibilitatile pe care aceasta le ofera cetatenilor pentru a reorganiza mecanismele de elaborare si adoptare a politicilor publice. Referitor la impactul noilor tehnologii asupra societatii, in ansamblu, si asupra indivizilor, in particular, nu putem afirma ca exista o opinie unitara, ideile se impart intr-o serie de orizonturi paralele fara puncte de congruenta unanim acceptate, care vor fi validate sau demontate in viitor, cand efectele vor fi clare si vor putea fi studiate.

Ágora vs. E-ágora. Asa cum Ágora antica dispunea de doua functii, aceea de piata fizica in care se intalneau cetatenii dar si un mod de corelare si amalgamare a opiniei publice in acte normative aplicabile erga omnes, la fel E-ágora converge spre o idealizare a opiniei publice care are printre finalitati si pe aceea de a forma opinii, crezuri si, intr-un final, acte juridice.

***

Prezenta monografie constituie teza de doctorat sustinuta in anul 2019 la Universitatea Carlos III de Madrid, Spania, avandu-l ca director coordonator pe dl. profesor universitar doctor Jose Manuel Rodriguez Uribes, renumit filosof al dreptului si om politic.

Pe durata studiilor de doctorat autorul a derulat proiectul litc.eu.com care a reunit universitati din Romania (Universitatea Danubius din Galati si Universitatea Tibiscus din Timisoara), universitati europene (Universitatea Las Palmas de Gran Canaria si Universitatea Vanvitelli de Napoli) si Asociatia Internationala LEGALITC.

Teza de doctorat este scrisa in spaniola si contine un rezumat si concluzii in limba engleza si limba romana, precum si o serie de anexe care constituie bazele programului de master Dreptul Comunitatilor Virtuale infiintat prin proiectul ERASMUS+ - Litc.eu.com. Proiectul de master se deruleaza sub atenta obladuire a domnului rector al Universitatii Danubius-profesor de drept, doctor Andy Pusca.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 29 oct. 2020
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 488
Format 165x235 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
NOU
Controlul de constitutionalitate in Romania - Benke, Costinescu

Controlul de constitutionalitate in Romania

Exceptia de neconstitutionalitate
55,00 lei 49,50 lei
NOU
Legistica formala - Ioan Vida, Ioana Vida

Legistica formala

42,00 lei 37,80 lei
Din aceeasi Categorie
NOU
Dreptul climei - Mircea Dutu

Dreptul climei

Regimul juridic al combaterii si atenuarii incalzirii globale si adaptrii la efectele schimbarilor climatice
60,00 lei 54,00 lei
NOU
Drept transnational-Jessup

Drept transnational

Editie tradusa de: Radu Bogdan Bobei
29,00 lei 26,10 lei