Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Elena Lazar

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 2010 si Colegiul Juridic Romano-Francez, Paris I Panthéon-Sorbonne. A continuat cu studii de masterat in Dreptul international si european al afacerilor, Paris I Panthéon-Sorbonne si un masterat in Drept privat, in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti. Din anul 2015 este Doctor in Drept (Summa cum laude) al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, in domeniul Drepturilor omului.

Activitate profesionala: Este avocat titular al Cabinetului de avocat „Lazar Elena”, fiind specializata in dreptul penal al afacerilor si dreptul muncii. La finalizarea studiilor, s-a alaturat corpului profesoral al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, in cadrul careia preda materiile Drept international public si Organizatii si Relatii Internationale, in calitate de asistent universitar. Din anul 2015, a predat timp de 3 ani disciplina Droit francais du travail in cadrul Colegiului Juridic – Paris I Panthéon-Sorbonne, iar incepand cu anul universitar 2018-2019 va preda Droit humanitaire, migrations, réfugiés. De asemenea, activeaza ca expert la Comisia Europeana, Justice Programme, pe problematica Traficului de fiinte umane. Pasionata de dreptul executional penal, disciplina asupra careia s-a aplecat si in teza sa de doctorat, a avut o colaborare foarte stransa cu Administratia Nationala a Penitenciarelor. De asemenea, este redactor executiv al Revistei Romane de Drept International (www.rrdi.ro).

Publicatii: Le droit au respect de l'intimité des détenus tel que prévu par l'article 8 de la Convention européenne des droits de l'homme, Ed. C.H. Beck, 2017; The Positive Obligations of States under the ECHR to Protect Individuals against Unlawful Acts on the Internet, in Journal of Law and Administrative Sciences no. 3/2015; Les obligations positives découlant de l’article 8 de la Convention EDH visant à assurer la protection des détenus, in Noua Revista de Drepturile Omului nr. 1/2015; La sexualité dans le système carcéral à la lumière de la Convention EDH, in Noua Revista de Drepturile Omului nr. 4/2014; Sinteza jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului: iulie-septembrie 2012 (coautor), in Noua Revista de Drepturile Omului nr. 3/2012; Jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului: aprilie-iunie 2012, in Noua Revista de Drepturile Omului nr. 2/2012; A. CIOBANU, T. MANEA, E. LAZAR, D. PARGARU, Comentariu pe articole – Legea executarii pedepselor privative de libertate, Ed. Hamangiu, 2017; La jurisprudence CEDH post Barbulesu dans le contexte de surveillance des employees-evolution et consequences, in Noua Revista de Drepturile Omului nr. 1/2018; Juridiction et cybercriminalité, revue TIC, Innovation et droit international, ed. Pedone, 2017; The Role Played by the Kadi Judgements to Articulating the UN Legal System with the EU Legal System, RRDI, June-December 2016.

actualizat martie 2019

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina