Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Elena Lazar

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 2010 si Colegiul Juridic Romano-Francez, Paris I Panthéon-Sorbonne. A continuat cu studii de masterat in Dreptul international si european al afacerilor, Paris I Panthéon-Sorbonne si un masterat in Drept privat, in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti. Din anul 2015 este Doctor in Drept (Summa cum laude) al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, in domeniul Drepturilor omului. In acelasi domeniu si in cadrul aceleiasi institutii a finalizat un postdoctorat in anul 2019, urmand, de asemenea, si un stagiu postdoctoral in Dreptul noilor tehnologii la Universitatea Paris Panthéon Assas, in toamna anului 2020.

Activitate profesionala: Este avocat titular al Cabinetului de avocat „Lazar Elena”, fiind specializata in dreptul european al drepturilor omului si in dreptul noilor tehnologii. La finalizarea studiilor s-a alaturat corpului profesoral al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, in cadrul careia preda materiile Drept international public si Organizatii si Relatii Internationale si Dreptul european al internetului, in calitate de lector universitar. De asemenea, a fost selectata ca expert la Consiliul Europei pe problematica Traficului de fiinte umane. Totodata, este redactor executiv al Revistei Romane de Drept International (www.rrdi.ro).

Publicatii: Dintre cele mai importante lucrari publicate, amintim: The Positive Obligations of States under the ECHR to Protect Individuals against Unlawful Acts on the Internet, in Journal of Law and Administrative Sciences nr. 3/2015; La jurisprudence CEDH post Barbulesu dans le contexte de surveillance des employées – évolution et conséquences, in Noua Revista de Drepturile Omului nr. 1/2018; Juridiction et cybercriminalité, revue TIC, Innovation et droit international, Ed. Pedone, 2017; The Role Played by the Kadi Judgements to Articulating the UN Legal System with the EU Legal System, RRDI, iunie-decembrie 2016; Los ciberataques: una noción sin tipificación, pero con un futuro, Anuario de Derecho Internacional, vol. 22/2018 http://revistas.udc.es/index.php/afd/issue/view/afdudc.2018.22.0, L’impact de l’intelligence artificielle sur les relations de travail à la lumière du système CEDH, in Noua Revista de Drepturilor Omului nr. 3/2019, Data protection Regulations: Overview of the Romanian Legislation and Deficiencies, Springer International Publishing, 2020 (coautorat), https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-28049-9_12.

actualizat mai 2021

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina