Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul societatii informationale

ISBN/ISSN: 978-973-127-582-6
49,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

  In prezent nu exista un concept universal acceptat prin care sa poata fi definita societatea informationala. Cei mai multi teoreticieni au fost de acord ca transformarea societatii contemporane a inceput inca din anii '70 si a constat in schimbarea modului sau de functionare.

   Modelele societatii informationale au influentat inevitabil si activitatile de legiferare si de aplicare a dreptului, care s-a pozitionat, fata de societatea informationala, pe doua seturi de coordonate, dobandind deopotriva calitatea de beneficiar al tehnologiei informatice si aplicatiilor asociate, cat si pe cea de factor de regularizare si configurare a societatii informationale.

   Daca in ceea ce priveste beneficiile aduse de informatica dreptului si activitatilor juridice si judiciare, acestea se inscriu pe linia generala a modernizarii infrastructurii, regularizarea si configurarea prin norme juridice a societatii informationale a reprezentat si reprezinta un proces complex si inedit.

   In acest context, lucrarea "Dreptul societatii informationale" se adreseaza deopotriva specialistilor in drept cat si specialistilor in informatica, creionand, intr-o maniera accesibila ambelor categorii profesionale, elementele de complementaritate necesare intelegerii mecanismelor juridice si tehnice ale comertului electronic.

Detalii tehnice
Data aparitiei09 ian. 2012
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini472
Tip copertaCarte brosata