Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept procesual civil. Partea speciala conform noului Cod de procedura civila. Editia a 6-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-0437-5
Editura: C.H. Beck
64,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Intrarea in vigoare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, la data de 15 februarie 2013, alaturi de modificarile substantiale aduse de legiuitor prin Legea nr. 138/2014 au determinat analizarea institutiilor corespunzatoare Partii speciale a Dreptului procesual civil, dintr-o perspectiva noua.

Drept procesual civil. Partea speciala conform noului Cod de procedura civila. Editia a 6-a urmareste sa explice optica legiuitorului privitoare la desfasurarea procesului civil in caile de atac, in cadrul procedurilor speciale, a modului in care se desfasoara un litigiu in fata instantelor arbitrale si in executarea silita, ultima etapa a procesului civil.

Aceasta noua editie este succesoarea unor lucrari care au introdus treptat prevederile noului Cod de procedura civila. Aceste modificari au determinat in reanalizarea institutiilor corespunzatoare Partii speciale a Dreptului procesual civil, potrivit noilor orientari.

De asemenea, Curtea Constitutionala prin Decizia nr. 462/2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 13 alin. (2) teza a II-a, art. 83 alin. (3) si art. 486 alin. (3) C.proc.civ., Decizia nr. 266/2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 200 C.proc.civ., precum si celor ale art. 2 alin. (1) si (12) si art. 601 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator si Decizia nr. 348/2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 650 alin. (1) si art. 713 alin. (1) C.proc.civ. a determinat reconsiderarea partilor consacrate recursului, medierii si executarii silite.

Din cuprinsul lucrarii Drept procesual civil. Partea speciala conform noului Cod de procedura civila. Editia a 6-a enumeram:
•    caile de atac
•    abordarea temelor in functie de structura noului Cod de procedura civila
•    analiza procedurilor reglementate in legi speciale
•    explicatii privind optica legiuitorului asupra desfasurarii procesului civil, a modului in care se desfasoara un litigiu in fata instantelor arbitrale si in executarea silita
•    proceduri speciale in Codul de procedura civila
•    elemente specifice in fata anumitor instante
•    procedura refacerii inscrisurilor si hotararilor disparute
•    executarea silita
•    eliberarea si distribuirea sumelor realizate prin urmarirea silita
•    executarea hotararilor judecatoresti referitoare la minori.

Puncte forte:
•    cuprinde modificarile substantiale aduse de legiuitor prin Legea nr. 138/2014
•    abordarea temelor in functie de structura noului Cod de procedura civila
•    analiza procedurilor reglementate in legi speciale
•    recursul, medierea si executarea silita sunt analizate prin prisma DCC nr. 462/2014, DCC nr. 266/2014 si DCC nr. 348/2014
•    explicatii privind optica legiuitorului asupra desfasurarii procesului civil, a modului in care se desfasoara un litigiu in fata instantelor arbitrale si in executarea silita
•    ample referinte bibliografice.

Pentru o analiza completa a problematicii in domeniul partii generale a procedurii civile recomandam consultarea cursului impreuna cu Drept procesual civil. Partea speciala. Caiet de seminar. Editia a 2-a de Claudia Rosu.

Despre autor:
Claudia Rosu - Doctor in drept, in prezent profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Este lector I.N.P.P.A. la disciplina Drept procesual civil (din 2008), avocat in Baroul Timis (din 1992), avand peste 25 participari la sesiuni de comunicari stiintifice. Este autoare si coautoare a 26 de carti si a 85 de articole.

Detalii tehnice
Data aparitiei10 feb. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini368
Tip copertaCarte brosata
Editiea 6-a