Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept procesual civil

ISBN/ISSN: 978-606-678-818-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 173,40 RON
156,05 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

„(…) formele sunt o necesitate permanenta a vietii sociale, iar reglementarea lor constituie o parte esentiala a oricarei legislatii. Ele sunt scoala ordinei si a disciplinei, zice Ihering. O buna procedura, intr-o tara, e un element de forta si de vitalitate, zice Tissier. Si oricine poate recunoaste, ca acolo unde justitia civila functioneaza bine, e intotdeauna mai putina represiune penala.”
Convinsi de adevarul acestor cuvinte, cu care Profesorul Eugen Herovanu deschidea, in anul 1914, prefata Tratatului teoretic si practic de procedura civila, am inceput si noi in vara anului 2013 elaborarea lucrarii de fata, la cateva luni dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila.
Desigur, chiar daca a implicat un efort pentru care s-a dovedit a fi necesar un interval de timp de peste un an si jumatate pentru elaborarea ei, lucrarea este perfectibila, insa ne exprimam speranta ca am reusit sa oferim destinatarilor acesteia un curs care, asa cum spunea acelasi profesor Eugen Herovanu, sa se ridice la inaltimea nazuintei din care s-a nascut.
Autorii

Lucrarea Drept procesual civil cuprinde o analiza de ansamblu a institutiilor procesuale civile, realizata atat din perspectiva teoreticianului, cat si a practicianului, in contextul intrarii in vigoare la data de 15 februarie 2013 a noului Cod de procedura civila, reglementare cu implicatii majore asupra activitatii intregului sistem judiciar.

Structurat in trei parti (Partea generala, Judecata si Executarea silita. Partea generala), cursul Drept procesual civil trateaza probleme de interpretare si corelare a noilor dispozitii legale si ofera solutii celor care le aplica, valorificand doctrina si practica judiciara relevante in domeniu.

Limbajul clar si accesibil, abordarea sistematica, integrata, complexa si completa a materiei fac din Drept procesual civil atat un instrument de cercetare pentru studenti, masteranzi, doctoranzi, absolventii care se pregatesc pentru examenele de admitere si definitivat in profesiile juridice, cat si un indrumar de referinta pentru practicieni si teoreticieni in corecta aplicare a dreptului procesual civil.

Unde-i cartea?!
As vrea sa stiu de ce se amana atata de mult aparitia cartii pe piata. Ati afisat la un moment dat ca va aparea in noiembrie, pe urma in 1 decembrie iar acum in februarie 2014. Ce s-a intamplat?!
Ana Cososchi | 04.12.2013 18:41
GREATEST
foarte utila
Anais | 10.01.2014 00:49
Precizare data de aparitie
Cartile d-lui profesor Boroi sunt foarte bune, dar desi le asteptam cu interes, totusi nu inteleg de editura nu ne precizeaza o data estimativa a aparitiei,avand in vedere ca luna fabruarie este pe final si nu cunoastem nici o data cu privire la aparita cartii
Red | 20.02.2014 22:07
cand apare cartea?
Este foarte buna cartea. Insa, cand va aparea? S-a tot amanat aparitia ei...
Olga | 04.03.2014 12:20
Excelenta
Poate ne raspunde cineva de la editura si ne confirma data aparitiei. Suntem foarte multi care asteptam cu nerabdare aceasta carte si suntem presati de timp.
Elena | 05.03.2014 19:30
De ce dureaza atat de mult?
Atunci cand a coordonat codul comentat nu a observat aceste greseli de care vorbiti?
Deaconu Bogdan | 05.04.2014 17:43
Actualizare
Ar trebui să ştie şi domnul profesor că problemele din practică o să apară necontenit şi nu o să fie niciodată acoperite printr-un tratat de mari dimensiuni (ci doar prin articole la obiect, scrise pe măsura apariţiei acelor probleme). Şi, oricum, nu ăsta e rolul unui tratat (de a rezolva toate problemele mărunte din practică) ci de a creiona o anumită abordare, de lungă durată, a unui domeniu important. Tratatul din 1994 a fost piatra de temelie a muncii multor jurişti, deşi C.pr.civ. a tot suferit modificări de atunci, ca să nu mai vorbesc de controversele apărute în practică. În ritmul ăsta nu o să mai scoată niciodată cartea... Şi o aşteptăm cu nerăbdare.
juristul de serviciu | 14.04.2014 12:24
Cand apare?
Speram sa apara cartea luna aceasta.
Anonim | 16.04.2014 19:44
asteptam in continuare o anuntare exacta a datei de lansare
Noi, cititorii si cumparatorii asteptam in continuare anuntarea datei exacte de aparitie a cartii.
Claudiu | 28.05.2014 14:01
Asteptam,asteptam...
O sa inebunim daca o mai amanati inca o data..
Alin | 31.05.2014 19:48
Din pacate
Din pacate cartea a mai fost amanata o data, pentru luna octombrie.
Anonim | 25.06.2014 11:59
S-a amanat din nou?
Pe situl altei edituri apare ca s-a amanat din nou, pt. luna decembrie. E adevarat sau nu? Daca da, de ce au anuntat ei inaintea dvs.? Eu sunt de acord ca unele carti se scriu mai greu decat altele si prefer sa astept o carte buna decat sau arunc banii pe una slaba scoasa in pripa. DAR faptul ca s-a amanat de atatea ori denota neseriozitate! Trebuia sa spuneti de la inceput ca va aparea in 2016 si totul era ok!
Claudiu | 12.10.2014 01:39
Incredibil
O noua amanare a aparitiei cartii. E chiar atat de greu sa ne spuneti cand apare cu adevarat aceasta carte. Deja e amanata de pe o luna pa alta de peste un an de cand a fost anuntata.
Bogdan | 15.10.2014 22:04
Asa DA!
Felicitari autorilor pt. ca au avut bunul simt sa completeze cartea astfel incat sa-si merite banii; faptul ca directorul editurii ne-a oferit explicatii pt. amanarile repetate e iarasi un lucru de apreciat. Toate acestea compenseaza frustrarea datorata amanarilor le nesfarsit.
Cornel | 20.10.2014 22:10
intrebare
Avand in vedere complexitatea acestei lucrari, utilitatea ei ce se are in vedere atat pentru practicieni dar mai ales pentru studentii ce se pregatesc pentru examenele de admitere in INM, Baroul de avocati si alte profesii juridice, acest manual se preconizeaza a fi un instrument dupa care vor invata generatii de studenti si nu numai, astfel incat se naste intrebarea (dupa parerea mea) daca va aparea o editie cartonata a acestei carti? Astept un raspuns din partea editurii. Va multumesc!
{Editura Hamangiu
Buna ziua,
avem in plan sa scoatem si exemplare cartonate din aceasta carte.}
Anonim | 07.12.2014 16:59
Intrebare
Va aparea si o editie cartonata a acestei lucrari?
Alex | 07.12.2014 17:06
Celeritatea ".......lucrului bine facut" !
Cred că ar trebui deschisă o bursă a pariurilor pe data apariției acestei carți. Una peste alta, va fi publicată până la finele deceniului, pardon, a lunii ianuarie 2015?
Cartea e mai utilă dacă o avem in bibliotecă, decât să visăm la copertă!

Mulțumesc
Adi | 18.12.2014 16:17
mult a fost, putin mai este
Bine ca ati decis sa aiba coperti cartonate. Daca este adevarat ca autorii si-au terminat treaba, inseamna ca vom vedea in curand daca a meritat asteptarea.
Anonim | 18.12.2014 21:03
daca am facut rezervare de ceva vreme...
Am facut rezervare la aceasta carte de ceva vreme. Din cauza repetatelor intarzieri privind aparitia ei, evident, nu am mai ajuns sa intru in posesia ei. Acum vad ca se promoveaza intens si se fac rezervari pentru cei care si-o doresc. Intrebarea mea este: Daca am rezervat aceasta carte acum ceva timp si am facut precomanda, va fi aceasta onorata sau trebuie sa fac una noua? Mentionez ca am mai avut experiente neplacute in situatii similare (nu neaparat cu aceasta editura). Nu gasesc nici in istoricul contului sa mi se retina comanda/precomanda acestei carti. Rog un raspuns din partea unui reprezentant al editurii, am vazut ca s-a mai raspuns astfel. Multumesc anticipat.

{Editura Hamangiu: Buna ziua, in contul dumneavoastra, aveti sectiunea "istoric comenzi" in care se regasesc toate comenzile dumneavostra. Daca nu regasiti comanda acolo, inseamna ca nu a fost trimisa/ receptionata in programul nostru. Pentru orice alte nelamuriri va stam la dispozitie}
Doru | 06.01.2015 04:58
:))
Iar s-a amanat:))

{Editura Hamangiu: cartea se afla in tipar, dar datorita faptului ca este cartonata dureaza mai mult pana vine de la tipografie. Luni speram sa gasiti cartea in librarii.}
Anonim | 26.01.2015 16:59
Propunere
Va rog sa puneti mai repede cartea pe bibliotecahamangiu.ro ca sa o putem consulta .
Petre | 26.01.2015 18:28
Cand apare cartea
Astazi este 30 ianuarie, dar vad ca nu a aparut. Totusi se stie o data exacta, ca se tot amana aparitia cartii.....
Anonim | 30.01.2015 16:53
Foarte utilă
Astăzi am primit-o şi deja am găsit în cuprinsul ei răspunsurile la toare nelămuririle mele în materie. O recomand (în special practicienilor dar şi celor care se pregătesc pentru anumite concursuri şi examene) atât pentru conţinut cât şi pentru preţ, care este unul foarte bun.
anca | 03.02.2015 22:11
nota 10
Fata de alte lucrari,acesta,prin conditiile grafice excelente,proportii,modul de tratare a materiei,claritate,pret,se impune drept UNIC manual de procedura civila pentru intelegerea materiei si/sau pregatirea examenelor.
Desi,cu siguranta editiile viitoare vor cunoaste completari,scopul autorilor a fost indeplinit si imi place sa cred ca si al cititorilor.
FELICITARI AUTORILOR SI EDITURII.
adrian b | 05.02.2015 13:41
Clar cea mai buna carte de pana acum
Sunt de acord cu cei care au postat inaintea mea. Pe langa pretul acceptabil avand in vedere valoarea cartii, le datoram autorilor si editurii respectul nostru pentru rezultatul impresionant al muncii lor.

Dupa parerea mea, mai sunt completari de facut, desi cartea e foarte buna, cu ceva completari ar fi perfecta.
Anonim | 09.02.2015 14:01
Excelenta
Cursul este excelent. Este aproape la nivel de tratat. Personal cred ca este cu mult fata de ce se gaseste disponibil in acset moment. Am si Tabarca, sincer nu se compara.
Laurentiu | 09.02.2015 17:53
Detalii tehnice
Data Aparitiei30 ian. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini1080
Tip copertaCarte cartonata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod de procedura civila si 12 legi uzuale 30.01.2015

Noul Cod de procedura civila si 12 legi uzuale 30.01.2015

Gabriel BOROI si Delia Narcisa THEOHARI – Analiza modificarilor si completarilor aduse prin Legea nr. 138/2014
19,30 RON 17,34 RON
Indisponibila
Imagine Tratat de drept succesoral. Vol. I. Mostenirea legala. Conform noului Cod civil
DE ACELASI AUTOR - Gabriel Boroi
Indisponibila
Fise de drept civil. Editia a 5-a_Boroi, Anghelescu, Nicolae

Fise de drept civil. Editia a 5-a

Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligatiile. Contractele. Mostenirea
250,00 RON 225,00 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept procesual civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura civila. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura civila. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
90,00 RON 76,50 RON