Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept administrativ. Volumul I. Editia a 4-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-0770-3
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 79,90 RON
79,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Asemeni celorlalte editii anterioare, si in aceasta noua editie am realizat o actualizare a doctrinei utilizate, atat prin promovarea lucrarilor mai recente, dar si a unor noi lucrari, putine ca numar, cat si prin includerea unor noi studii sau articole in materie. Totodata, am urmarit aducerea la zi a legislatiei si introducerea unor elemente de jurisprudenta, in masura in care acestea isi dovedeau utilitatea.

Si pentru ca autoritatile administratiei publice ce compun executivul dual, specific sistemului constitutional romanesc, Presedintele si Guvernul, au cunoscut evolutii interesante, in ultimii ani, din perspectiva detinatorilor demnitatilor publice respective, am evocat cateva aspecte semnificative, dintre care se distinge fara indoiala, prin ineditul insolit, situatia inlaturarii propriului Guvern, chiar de coalitia majoritara parlamentara, deja de doua ori, in doar un an si doua luni de la dobandirea puterii in urma alegerilor general.

A patra editie a primului volum al manualului nostru de Drept administrativ consacra o situatie atipica datorata in primul rand unor considerente didactice. Ea succede aparitiei celei de-a patra editii a celui de-al doilea volum, la sfarsitul anului trecut, publicata mai inainte, cu intentia de a oferi studentilor nostri aflati in primul semestru al celui de-al doilea an de studiu universitar, o baza de documentare solida, actualizata atat sub aspectul evolutiei doctrinei, a jurisprudentei, cat si a legislatiei, adusa la zi.

Din cuprinsul lucrarii Drept administrativ. Volumul I. Editia a 4-a
•    notiuni fundamentale de drept administrativ
•    relatia guvernare-administratie publica
•    notiunile de autoritate publica si administratie publica potrivit constitutiei
•    obiectul, definitia si trasaturile dreptului administrativ
•    codificarea dreptului administrativ si a procedurii administrative
•    analiza institutiei Presedintelui Romaniei
•    analiza institutiei Guvernului Romaniei
•    administratia centrala de specialitate
•    administratia publica locala
•    functia publica

Puncte forte:
•    abordare simpla, simplificata si sistematizata a institutiilor fundamentale
•    actualizarea legislatiei pe care se fundamenteaza doctrinaraportarea analizei la elemente din practica statala a ultimilor ani
•    decizii ale Curtii Constitutionale
•    28 de prelegeri structurate pe subtitluri ce permit identificarea tematicii puse in discutie
•    referinte bibliografice specifice fiecarei prelegeri

Despre autor:
Dana Apostol Tofan este profesor universitar si profesor asociat la Colegiul juridic franco-roman de studii europene. Este conducator de doctorat in cadrul Scolii doctorale a Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, cu o vasta experienta practica in domeniul dreptului administrativ. Domeniul de specializare de-a lungul intregii cariere universitare si de cercetare a fost Dreptul administrativ si stiinta administratiei, Dreptul administrativ comparat, in care a dezvoltat si o bogata activitate publicistica. In egala masura a beneficiat de specializari importante in strainatate dar a si participat la reuniuni si conferinte in strainatate, inclusiv, in calitate de profesor invitat in Franta si in Brazilia. Activitatea teoretica a fost dublata inca de la inceputul carierei didactice de o interesanta activitate practica, autoarea oferind consultanta de specialitate in numeroase si variate programe, uneori Phare si, mai recent, fiind implicata in programe europene.

Publicul tinta al lucarii Drept administrativ. Volumul I. Editia a 4-a sunt: studentii de la facultatile cu profil juridic si in domeniul administratiei publice, practicienii din administratia publica, dar si cei implicati in actul de justitie, toti cei implicati intr-o forma sau alta in guvernarea tarii.

Detalii tehnice
Data aparitiei30 mar. 2018
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini494
Editiea 4-a
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Dana Apostol Tofan