Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept administrativ. Volumul I. Editia a 3-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0751-7
70,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Drept administrativ. Volumul I. Editia a 3-a a fost conceputa ca un instrument de studiu pentru studentii si masteranzii de la facultatile de profil juridic sau administrativ.
 
Lucrarea este structurata in 20 capitole, organizate in trei parti. Prima parte cuprinde notiunile generale cu un caracter introductiv necesare oricarui curs de drept administrativ. Sunt prezentate in cuprinsul acestei parti aspectele conceptuale privind administratia publica si dreptul administrativ, normele si izvoarele dreptului administrativ, elementele si clasificarea raporturilor de drept administrativ. A doua parte este dedicata organizarii administratiei publice, reprezentand o cercetare aprofundata asupra organizarii, functionarii, atributiilor si raspunderii autoritatilor administratiei publice, atat de la nivel central, cat si local. In cuprinsul acestei parti, o atentie speciala a fost acordata problemelor generale privind organizarea administratiei publice, precum si evolutiei istorice a acestei organizari din perioada moderna si pana in prezent. Ultima parte are in vedere notiunea de functie publica si statutul juridic al functionarului public, astfel cum este prevazut in reglementarea actuala.
 
Puncte forte
Lucrarea Drept administrativ. Volumul I. Editia a 3-a valorifica o ampla bibliografie, fiind evidenta preocuparea autorului de a prezenta principalele opinii si teorii exprimate in doctrina cu privire la institutiile administrative. O parte din aceste opinii sunt abordate intr-o maniera critica, cu sublinierea elementelor de divergenta si asumarea unei perspective personale. Fiind destinata in primul rand studentilor, lucrarea este construita intr-un limbaj accesibil, textul fiind structurat pe capitole, sectiuni si paragrafe in scopul delimitarii ideilor esentiale. In afara de aspectele doctrinare, autorul a fost preocupat si de impactul modificarilor normative recente, astfel incat lucrarea corespunde si acestor exigente.
 
Lucrarea Drept administrativ. Volumul I. Editia a 3-a se adreseaza studentilor care studiaza disciplina Drept administrativ, practicienilor din sfera profesiilor juridice, personalului din administratia publica si, nu in ultimul rand, tuturor celor interesati de fenomenul administratiei publice.
 
Despre autor
Dan Constantin Mata – conferentiar universitar doctor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi; avocat in Baroul Iasi.

Detalii tehnice
Data aparitiei08 feb. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini430
Tip coperta170x240 mm, Carte brosata
Editiea 3-a
DE ACELASI AUTOR - Dan Constantin Mata
Indisponibila
Drept administrativ. Vol. II - Mata

Drept administrativ. Volumul II

Activitatea administratiei publice. Domeniul public. Contenciosul administrativ. Raspunderea administrativ-contraventionala
40,00 RON 40,00 RON