Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept comparat si sisteme juridice contemporane. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0726-5
50,00 lei
45,00 lei
Disponibilitate: In stoc

Prin lucrarea Drept comparat si sisteme juridice contemporane autoarea propune o incursiune in geografia juridica globala, in contextul curentului de mondializare a dreptului. Juristul secolului XXI trebuie sa fie format in legislatia nationala, insa aceasta formare nu este completa decat daca se contureaza si imaginea de ansamblu a incadrarii propriului sistem juridic in marile sisteme de drept din lume.
 
Complexitatea materiei a condus spre necesitatea unei prezentari sintetice a sistemelor juridice existente astazi in lume. Structura lucrarii acopera urmatoarele teme: Dreptul comparat ca stiinta, Sisteme de drept clasice (sistemul de drept civil si sistemul common law) si Sisteme de drept ce depasesc granitele Occidentului (sistemul islamic, sistemul asiatic si sistemul african).
Editia a doua a cursului aduce ca element de noutate o redimensionare a sistemelor studiate, in sensul in care este completata expunerea si analiza unor noi sisteme de drept, fata de editia anterioara (Italia, Belgia, Danemarca, Suedia, Arabia Saudita, Iran).
 
Lucrarea se bucura de o vasta documentare bibliografica straina, remarcandu-se prin multitudinea si claritatea informatiilor oferite.
 
Adresabilitatea lucrarii vizeaza, in principal, studentii facultatilor de drept unde este inclusa in programa de studiu aceasta disciplina, masteranzii, doctoranzii, dar si practicienii si teoreticienii dreptului.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 09 nov. 2020
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 328
Format 145x205 mm
Editie a 2-a
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Drept penal. Partea generala. Curs teoretic in domeniul licentei (I)

● Notiuni introductive. Aplicarea legii penale. Infractiunea ● Extrase de practica relevanta ● Materiale auxiliare de lucru
150,00 lei 135,00 lei
Indisponibila
Codul administrativ. Actualizat la 17 februarie 2020

Codul administrativ. Actualizat la 17 februarie 2020

editie ingrijita si adnotata de Ovidiu Podaru
29,00 lei 26,10 lei