Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept comparat si sisteme juridice contemporane. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0726-5
50,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Prin lucrarea Drept comparat si sisteme juridice contemporane autoarea propune o incursiune in geografia juridica globala, in contextul curentului de mondializare a dreptului. Juristul secolului XXI trebuie sa fie format in legislatia nationala, insa aceasta formare nu este completa decat daca se contureaza si imaginea de ansamblu a incadrarii propriului sistem juridic in marile sisteme de drept din lume.
 
Complexitatea materiei a condus spre necesitatea unei prezentari sintetice a sistemelor juridice existente astazi in lume. Structura lucrarii acopera urmatoarele teme: Dreptul comparat ca stiinta, Sisteme de drept clasice (sistemul de drept civil si sistemul common law) si Sisteme de drept ce depasesc granitele Occidentului (sistemul islamic, sistemul asiatic si sistemul african).
Editia a doua a cursului aduce ca element de noutate o redimensionare a sistemelor studiate, in sensul in care este completata expunerea si analiza unor noi sisteme de drept, fata de editia anterioara (Italia, Belgia, Danemarca, Suedia, Arabia Saudita, Iran).
 
Lucrarea se bucura de o vasta documentare bibliografica straina, remarcandu-se prin multitudinea si claritatea informatiilor oferite.
 
Adresabilitatea lucrarii vizeaza, in principal, studentii facultatilor de drept unde este inclusa in programa de studiu aceasta disciplina, masteranzii, doctoranzii, dar si practicienii si teoreticienii dreptului.

Detalii tehnice
Data aparitiei09 nov. 2020
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini328
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si