Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dictionarul personalitatilor juridice Romanesti

ISBN/ISSN: 978-606-522-038-6
Editura: Hamangiu
48,20 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Dictionarul personalitatilor juridice romane este un demers intreprins in dorinta de a oferi prezentului juridic o imagine obiectiva a propriului sau trecut.

Lucrarea reuneste destine de marca ale stiintei dreptului romanesc, din planul practicii si al doctrinei, intr-o imagine nepartinitoare a dreptului, in dimensiunea sa umana.
  
Aceste medalioane incearca sa recreeze culoarea diferitelor epoci si imaginea unor destine, asigurand o prezentare succinta a detaliilor biografice si a contributiilor bibliografice ale juristilor romani din toate timpurile.

Fiecare medalion urmareste principalele etape din evolutia profesionala si puncteaza repere majore ale operei juristilor romani, cu dezideratul de a sublinia aportul original si inovator al acestora.

Lucrarea reprezinta in egala masura un omagiu binemeritat adus teoreticienilor si practicienilor dreptului romanesc, dorind sa contribuie la recunoasterea unor parcursuri academice si profesionale in spatiul romanesc si european.

Dictionarul este o formula susceptibila de imbunatatiri. Munca de cercetare in a reface firul acestor vieti remarcabile va asigura, intr-o eventuala editie urmatoare, aproprierea acestei lucrari de forma ei cea mai potrivita.

 
Detalii tehnice
Data aparitiei14 oct. 2008
Categorie generalaDictionare
Numar pagini272
Tip copertaCarte cartonata
DE ACELASI AUTOR - Tudorel Toader
-15%
In curand
Constitutia Romaniei. Editia 2023

Constitutia Romaniei. Editia a 5-a

decizii ale Curtii Constitutionale, hotarari C.E.D.O., hotarari C.J.U.E., legislatie conexa
100,00 RON 85,00 RON
Indisponibila
Codul penal. Codul de procedura penala si Legile de punere in aplicare. Actualizat la 22 octombrie 2021 autor Tudorel Toader

Codul penal. Codul de procedura penala si Legile de punere in aplicare. Actualizat la 22 octombrie 2021

corelatii cu vechile reglementari, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, hotarari C.E.D.O., index alfabetic
65,00 RON