Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Exceptia de nelegalitate a actului administrativ

ISBN/ISSN: 978-606-673-981-8
30,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

In elaborarea prezentei lucrari am avut in vedere mai intai doctrina de specialitate, atat din tara noastra, cat si din alte state, cu precadere din Uniunea Europeana.

Contenciosul administrativ reprezinta, in mod neindoielnic, o institutie fundamentala a statului de drept, o garantie a fiintarii acestuia, unul din izvoarele constitutionale pe care se fundamenteaza, respectiv articolul 52, consacra dreptul persoanei vatamate de o autoritate publica, care, alaturi de dreptul de petitionare, prevazut de articolul 51, formeaza categoria drepturilor garantii.

Exceptia de nelegalitate constituie forma de control indirect exercitat asupra administratiei publice, care prezinta anumite particularitati fata de forma controlului direct, prezenta lucrare propunandu-si analiza acestei institutii.

Suntem convinsi ca ea nu-si poate propune sa epuizeze toate aspectele pe care o institutie juridica le poate genera. Ceea ce ne-am propus insa a fost sa traseze anumite repere ale unor abordari viitoare, sa clarifice, intr-o maniera proprie, anumite controverse, sa concilieze anumite opinii si sa creeze astfel fagasul unor cercetari si practici viitoare.

Detalii tehnice
Data aparitiei08 feb. 2017
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini216
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Camelia Daciana Stoian
Indisponibila
Drept public. Vademecum - Verginia Vedinas, Camelia Daciana Stoian

Drept public. Vademecum

pentru studentii programelor de licenta din domeniile: administrarea afacerilor, economie, finante, contabilitate si management
60,00 RON