Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractul de donatie

ISBN/ISSN: 978-606-522-268-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 47,20 RON
42,48 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere
   Aceasta carte reprezinta o veritabila teza de doctorat, de la prima pana la ultima pagina. Abordand o tema clasica, dezbatuta adesea in scrierile juridice mai vechi sau mai noi, demersul autorului pare temerar. Totusi, tema a primit cel mai adesea abordari fragmentare, secventiale si mai putin forme monografice. De alta parte, contractul de donatie nu a ramas „inghetat”; chiar daca el nu s-a modificat in esenta sa, cunoaste in ultimul timp noi particularitati si variante.

   Cercetarea intreprinsa de autor este vasta, deoarece o astfel de analiza presupune traversarea teoriei generale a actului juridic civil, a persoanelor, bunurilor, obligatiilor, succesiunilor etc.; practic, nicio parcela a dreptului civil nu a fost ocolita de autor, iar probitatea stiintifica nu poate decat sa mareasca valoarea lucrarii.

   Lucrarea este remarcabila prin profunzimea analizelor dedicate formelor si efectelor contractului de donatie, raportului donatiilor, partajului de ascendent etc.; remarcabila prin discutiile pe care le angajeaza asupra unor chestiuni controversate, dificile, solutionate neunitar in jurisprudenta si prin opiniile personale infatisate convingator; remarcabila gratie explorarii si exploatarii dreptului comparat, bineinteles, in primul rand cel francez; remarcabila, in sfarsit, prin stilul clar si concis in care este scrisa, in ciuda densitatii si tehnicitatii subiectului; sobrietatea este o calitate in plus.

   Evident, lucrarea poate pretinde un loc original in peisajul literaturii noastre juridice si se adreseaza in primul rand celor interesati de studiul contractului de donatie si de solutionarea litigiilor nascute din acesta.

Prof. univ. dr. Ovidiu Ungureanu

Detalii tehnice
Data Aparitiei19 mar. 2010
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini424
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Evictiunea in contracte civile si comerciale. Practica judiciara

Evictiunea in contracte civile si comerciale. Practica judiciara

Situatii speciale reglementate in Legea nr. 10/2001 si Legea nr. 137/2002
26,01 RON 23,41 RON
Indisponibila
Imagine Legea societatilor comerciale si 7 legi uzuale 25.01.2013

Legea societatilor comerciale si 7 legi uzuale 25.01.2013

actualizat 25 ianuarie 2013
11,56 RON 10,40 RON
Indisponibila
Imagine Contractul  de donatie
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Noul Cod civil - Comentat si adnotat. Despre familie - Oprescu, Scheaua

Noul Cod civil - Comentat si adnotat

Despre familie. Art. 258-534
25,00 RON 22,50 RON