Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Reseteaza parola

Buletinul Retelei Judiciare Romane in materie civila si comerciala nr. 2/2016

Autor: ***
ISBN/ISSN: 2457–8800
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 45,00 RON
40,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Reteaua Judiciara Romana in materie civila si comerciala este formata din personal cu atributii in domeniul cooperarii judiciare internationale, si anume judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, judecatori de la curtile de apel, judecatori de la anumite tribunale specializate, reprezentanti ai Ministerului Justitiei si ai Uniunilor Nationale ale notarilor publici, avocatilor si executorilor judecatoresti. Rolul ei este de a asista judecatorii romani, in aplicarea principiului contactului direct in relatia cu autoritatile judiciare din statele membre ale Uniunii Europene.

Membrii Retelei faciliteaza, pe plan practic, informal, activitatea de cooperare judiciara internationala in materie civila, prin informarea colegilor cu privire la problemele si dificultatile de drept international privat si noile reglementari legislative in materie – nationale, europene si internationale –, stabilind o practica unitara si constituind un forum de dezbatere specializat, care formuleaza propuneri in domeniu.

Cel de-al doilea numar al Buletinului Retelei Judiciare Romane in materie civila si comerciala este dedicat jurisprudentei Curtii de Justitie a Uniunii Europene in materia procedurii de exequatur in aplicarea Conventiei de la Bruxelles din 1968 si a Regulamentului nr. 44/2001 in cauzele cu care a fost sesizata pana in august 2015, precum si a competentei jurisdictionale de drept international privat in aplicarea Regulamentului nr. 44/2001 in cauzele cu care a fost sesizata din 2013 si pana in august 2015. Totodata, a fost inclusa jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene in cauzele cu care a fost sesizata pana in august 2015 privind: comunicarea actelor si obtinerea probelor; competenta jurisdictionala si procedura de exequatur in materie matrimoniala, a raspunderii parintesti si a obligatiilor de intretinere; titlul executoriu european si somatia europeana de plata; legea aplicabila obligatiilor contractuale si necontractuale; insolventa.

La final este prezentat un studiu privind transmiterea si primirea actelor judiciare in/din strainatate.

Buletinul Retelei Judiciare Romane in materie civila si comerciala se doreste a fi un exercitiu util pentru practicieni, contribuind la asigurarea unei mai bune cunoasteri a activitatii membrilor Retelei, dar si la intelegerea aprofundata a dispozitiilor privind cooperarea internationala in acest domeniu.

Coordonatori: Viviana Onaca si Ioana Burduf

Detalii tehnice
Data Aparitiei27 sept. 2016
Categorie generalaPeriodice
Numar Pagini416
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR
NOU
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 22 martie 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 22 martie 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
40,00 RON 36,00 RON
NOU
Agenda biroului notarial 2021