Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Buletinul Retelei Judiciare Romane in materie civila si comerciala 1/2015

Autor: ***
ISBN/ISSN: 2457-8800_01_2015
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 40,00 RON
34,68 RON
Disponibilitate: IN STOC

Reteaua Judiciara Romana in materie civila si comerciala este formata din personal cu atributii in domeniul cooperarii judiciare internationale, si anume judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, judecatori de la curtile de apel, judecatori de la anumite tribunale specializate, reprezentanti ai Ministerului Justitiei si ai Uniunilor Nationale ale notarilor publici, avocatilor si executorilor judecatoresti. Rolul ei este de a asista judecatorii romani, in aplicarea principiului contactului direct in relatia cu autoritatile judiciare din statele membre ale Uniunii Europene.

Prin reorganizarea Retelei Judiciare Romane in materie civila si comerciala prin Ordinul ministrului justitiei nr. 1929/C/2014, numarul si importanta atributiilor membrilor ei au crescut. Membrii Retelei faciliteaza, pe plan practic, informal, activitatea de cooperare judiciara internationala in materie civila, prin informarea colegilor cu privire la problemele si dificultatile de drept international privat si noile reglementari legislative in materie – nationale, europene si internationale –, stabilind o practica unitara si constituind un forum de dezbatere, informal, specializat, care formuleaza propuneri in domeniu.

Buletinul Retelei Judiciare Romane in materie civila si comerciala – aflat la primul numar – este dedicat jurisprudentei Curtii de Justitie a Uniunii Europene cu privire la Conventia de la Bruxelles din 27 septembrie 1968 privind competenta judiciara si executarea hotararilor in materie civila si comerciala si Regulamentul (CE) nr. 44/2001 al Consiliului din 22 decembrie 2000 privind competenta, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala (Regulamentul Bruxelles I).

Volumul de fata cuprinde hotarari rezumate si comentate, pronuntate de Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu privire la competenta jurisdictionala de drept international privat in cauzele cu care a fost sesizata pana in anul 2012 inclusiv, precum si doua studii dedicate domeniului protectiei consumatorilor, respectiv obligatiilor de intretinere.

Motivul prelucrarii acestor hotarari a fost acela ca normele armonizate la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene care reglementeaza competenta jurisdictionala de drept international privat au condus la simplificarea procedurii de exequatur si, ulterior, prin Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 al Parlamentului European si al Consiliului din 12 decembrie 2012 privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala (Regulamentul Bruxelles I bis, aplicabil din 10 ianuarie 2015), la suprimarea procedurii de exequatur. Jurisprudenta Curtii de Justitie in ceea ce priveste normele de competenta jurisdictionala a fost cea care a determinat, in mare masura, pe langa imbunatatirea aplicarii Conventiei de la Bruxelles din 1968 prin adoptarea Regulamentului Bruxelles I, revizuirea acestuia din urma si adoptarea Regulamentului Bruxelles I bis.

Buletinul Retelei Judiciare Romane in materie civila si comerciala se doreste a fi un exercitiu util pentru practicieni, contribuind la asigurarea unei mai bune cunoasteri a activitatii membrilor Retelei, dar si la intelegerea aprofundata a dispozitiilor privind cooperarea internationala in acest domeniu.

Coordonatori: Viviana Onaca si Ioana Burduf

Detalii tehnice
Data Aparitiei28 oct. 2015
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini344
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - ***
-20%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului penal si a Codului de procedura penala 2022

Pachet Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului penal si a Codului de procedura penala 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
220,00 RON 176,00 RON
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat 2022

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 7 ianuarie 2022

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
48,00 RON 40,80 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept procesual civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura civila. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura civila. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
90,00 RON 76,50 RON