Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept comercial. Introducere. Persoana fizica. Persoana juridica

ISBN/ISSN: 978-606-673-386-1
Pret de coperta: 35,00 RON
35,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Drept comercial. Introducere. Persoana fizica. Persoana juridica prezinta evolutia unor institutii si a dreptului comercial ca ramura de drept, dar si ca disciplina de studiu, in contextul evolutiei dreptului privat roman dupa adoptarea si intrarea in vigoare a Codului civil actual.

Este prezentata, in acest context, in afara elementelor generale ale activitatii comerciale, o institutie esentiala pentru dreptul comercial, si anume aceea a profesionistilor sau, cum se retine in lucrarile de specialitate, a profesionistilor-comercianti.

Studiul urmareste sa prezinte categoriile de profesionisti care desfasoara activitati de productie, comert ori prestari servicii – persoane fizice si persoane juridice -, precum si obligatiile profesionale ale acestora in contextul modificarilor intervenite in legislatia speciala. De asemenea, un loc important este rezervat in cadrul lucrarii societatilor comerciale.

Intrucat sunt prezentate nu numai aspecte teoretice, ci si exemple din jurisprudenta si modele de acte constitutive, lucrarea este deopotriva utila atat studentilor, cat si practicienilor dreptului.

Detalii tehnice
Data aparitiei28 iul. 2014
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini256
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Sorana Popa
Indisponibila
Drept civil. Teoria generala. Persoanele - Fodor, Popa
Indisponibila
Imagine Autonomia de vointa

Autonomia de vointa

Fundament sau sinonim al libertatii contractuale?
32,00 RON 32,00 RON