Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat teoretic si practic de contencios administrativ. Volumul 1

ISBN/ISSN: 978-606-673-661-9
Pret de coperta: 95,00 RON
95,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea intitulata „Tratat teoretic si practic de contencios administrativ” reprezinta primul tratat din literatura juridica romaneasca dupa adoptarea Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ si a noului Cod de procedura civila, care trateaza in mod exhaustiv, complex si interdisciplinar, atat din punct de vedere teoretic, cat si din punct de vedere practic, cea mai complexa si controversata institutie a dreptului public, institutia contenciosului administrativ.

Corespunzand exigentelor stiintifice ale unui tratat, lucrarea reprezinta o varianta substantial modificata, completata si revizuita a celor doua volume aparute in anul 2009 la cea mai prestigioasa editura de carte juridica din Romania, Editura Universul Juridic, intitulate „Contenciosul administrativ”, precum si a celorlalte lucrari aparute care analizeaza aspecte ale institutiei contenciosului administrativ, in acord cu legislatia, doctrina si practica judiciara in materie.

Volumul Tratat teoretic si practic de contencios administrativ este structurat, prin raportare la analiza logico-sistematica a institutiei contenciosului administrativ, in trei titluri, respectiv: Titlul I, „Preliminarii”; Titlul II, „Recursul administrativ prealabil in contenciosul administrativ tipic si in contenciosul administrativ special, de competenta altor instante decat cele de contencios administrativ special”; Titlul III, „Recursul jurisdictional”.

Valorificand legislatia, doctrina si jurisprudenta romana si franceza, precum si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Curtii Europene de Justitie a Uniunii Europene, lucrarea analizeaza atat problematica solutionarii litigiilor de contencios administrativ de catre instantele specializate de contencios administrativ, cat si a celor solutionate de catre alte instante decat cele de contencios administrativ, pe calea recursului paralel, in contextul in care aceste litigii sunt tot litigii de contencios administrativ, dar, formal, sunt solutionate de catre alte instante decat cele de contencios administrativ. Lucrarea analizeaza institutia contenciosului administrativ printr-o analiza logico-sistematica si teleologica, fiind reliefate toate implicatiile noului Cod de procedura civila si ale celorlalte acte normative speciale asupra acestei institutii fundamentale a statului de drept.

Totodata, lucrarea Tratat teoretic si practic de contencios administrativ analizeaza si inglobeaza, in premiera, atat contenciosul administrativ tipic reglementat de Legea-cadru nr. 554/2004 a contenciosului administrativ si alte acte normative speciale, cat si varietatile contenciosului administrativ reglementate de acte normative speciale, respectiv: contenciosul administrativ-fiscal; contenciosul administrativ contraventional solutionat pe calea recursului paralel de catre alte instante decat instantele specializate de contencios administrativ; contenciosul administrativ in materia concurentei si a ajutorului de stat; contenciosul administrativ in materia achizitiilor publice; contenciosul administrativ in materia amenajarii teritoriului si a urbanismului; contenciosul administrativ in materia protectiei mediului. Procedura de executare a hotararilor judecatoresti pronuntate de catre instantele specializate de contencios administrativ si de catre instantele de contencios administrativ special se bucura de o ampla si detaliata analiza, atat prin raportare la prevederile noului Cod de procedura civila, cat si la jurisprudenta instantei de contencios european si a celei de contencios unional.

Prin amploarea, complexitatea si vasta documentare in elaborarea acestui tratat, apreciem ca acesta va constitui un punct de referinta in dreptul romanesc, atat pentru autoritatile publice cu atributii in materie, magistrati si alti practicieni ai dreptului, cat si pentru cadrele didactice universitare si studenti.

Detalii tehnice
Data aparitiei15 dec. 2015
Categorie generalaTratate
Numar pagini876
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Legea contenciosului administrativ. Comentata si adnotata. Editia a 3-a
Indisponibila
Codul Insolventei. Comentarii si explicatii - Adam

Codul Insolventei. Comentarii si explicatii

Titlul II. Procedura insolventei (art. 1-5, 38-196, 197-203)
189,00 RON
Indisponibila
Anularea actului administrativ - Neagu, Truichici
DE ACELASI AUTOR - Oliviu Puie
Indisponibila
Contencios administrativ si fiscal

Contencios administrativ si fiscal

Legea nr. 554/2004. Legea nr. 212/2018. O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Corelari legislative. Comentarii. Explicatii. Doctrina. Jurisprudenta
70,00 RON 70,00 RON
Indisponibila
Cadastru si publicitate imobiliara - Puie

Cadastru si publicitate imobiliara

Contenciosul special in materia cadastrului si a cartii funciare
129,00 RON