Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cadastru si publicitate imobiliara

Contenciosul special in materia cadastrului si a cartii funciare
ISBN/ISSN: 978-606-39-0427-1
129,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea intitulata Cadastru si publicitate imobiliara. Contenciosul special in materia cadastrului si a cartii funciare se constituie ca fiind prima lucrare monografica care analizeaza intr-o maniera sistematica si interdisciplinara problematica complexa si controversata a cadastrului si a cartii funciare, in contextul derularii in prezent a Programului national de cadastru si carte funciara avand ca scop inregistrarea din oficiu a imobilelor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara. O importanta majora este acordata in cuprinsul lucrarii practicii judiciare in aceasta materie, destul de saraca si neunitara.

In contextul in care cadastrul ofera baza materiala a sistemului de publicitate imobiliara, nu se poate analiza publicitatea imobiliara fara a se analiza in profunzime institutia „cadastrului” de o importanta majora in prezent, si care sta la baza lucrarilor sistematice de cadastru si carte funciara, in urma finalizarii carora se vor inscrie din oficiu imobilele in evidentele de cadastru si carte funciara.

In ambianta noului cadrul legislativ in materia cadastrului si a publicitatii imobiliare prin carti funciare, lucrarea este structurata in trei titluri, respectiv: Titlul I este consacrat cadastrului, analizandu-se intr-o maniera logica si sistematica etapele care trebuie parcurse in realizarea lucrarilor sistematice de cadastru si carte funciara, care vor sta la baza inregistrarii din oficiu a imobilelor in evidentele de cadastru si carte funciara; Titlul II al lucrarii este consacrat analizei detaliate a publicitatii imobiliare cu toate implicatiile si efectele inscrierilor in cartea funciara; Titlul III este consacrat analizei in detaliu a contenciosului special si complex din materia cadastrului si a cartii funciare, analiza efectuata prin raportare la legislatia, doctrina si practica judiciara in aceasta materie.

Lucrarea, prin importanta acestui domeniu, amploarea si complexitatea sa are o aplicabilitate generala, fiind utila publicului larg interesat, autoritatilor cu atributii in acest domeniu, autoritatii judecatoresti, si, nu in ultimul rand, cadrelor didactice universitare si studentilor.


Volumul de fata, intocmit de conf. univ. dr. Oliviu Puie, se doreste a fi o carte de referinta pentru profesionistii dreptului in materia cadastrului si publicitatii imobiliare, respectiv, in cea a contenciosului special in materia cadastrului si a cartii funciare. Abordand o problematica pe cat de stufoasa, pe atat de complexa, prezentul volum reprezinta o radiografie amanuntita a unei problematici de referinta pentru raporturile sociale si juridice de pretutindeni, respectiv aceea a dreptului de proprietate imobiliara si a modalitatilor sale de recunoastere si afirmare sociala.
Astfel, analiza pe care ne-o propune autorul, dincolo de a reprezenta un travaliu teoretic, constituie si o bogata culegere de jurisprudenta in materie de cadastru, carte funciara si publicitate imobiliara, urmarind de o maniera critica si comparativa evolutia cadrului normativ care a reglementat si reglementeaza aceasta materie in Romania, sens in care vine sa evidentieze amprenta distinctiva pe care fiecare regim constitutional cunoscut de tara noastra si-a pus-o de-a lungul timpului asupra problematicii referitoare la regimul juridic al proprietatii imobiliare.
Totodata, prezenta carte, de fapt un veritabil tratat de cadastru si publicitate imobiliara, contencios special in materia cadastrului si cartii funciare, subliniaza faptul ca aceasta materie este una in continua evolutie, al carei grad de complexitate in prezent devine si mai ridicat in contextul imperativului de armonizare a legislatiei nationale cu cea europeana, precum si cu noile realitati socio-juridice edificate atat de raporturile actuale dintre proprietatea publica si cea privata, cat si de regimul juridic aplicabil, in conditii de reciprocitate, dobandirii dreptului de proprietate imobiliara de catre straini.

Mihai-Bogdan MARIAN

Detalii tehnice
Data aparitiei02 apr. 2019
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini670
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
-10%
Dreptul urbanismului. Practica judiciara

Pachet Dreptul urbanismului. Practica judiciara

I. Planuri urbanistice, avize, certificate de urbanism II. Autorizatia de construire
110,00 RON 99,00 RON
-40%
Legea nr. 165-2013. Comentariu pe articole_Gavris

Legea nr. 165/2013. Comentariu pe articole

privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania
60,00 RON 36,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Oliviu Puie
Indisponibila
Contencios administrativ si fiscal

Contencios administrativ si fiscal

Legea nr. 554/2004. Legea nr. 212/2018. O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Corelari legislative. Comentarii. Explicatii. Doctrina. Jurisprudenta
70,00 RON 70,00 RON