Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de contracte administrative si contencios al contractelor administrative in contextul Codului administrativ si al actelor normative interne si

ISBN/ISSN: 978-606-39-0660-2
Pret de coperta: 259,00 RON
259,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea intitulata Tratat de contracte administrative si contencios al contractelor administrative in contextul Codului administrativ si al actelor normative interne si unionale reprezinta primul tratat din literatura juridica romaneasca dupa adoptarea Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, a Codului administrativ, precum si a altor acte normative interne si unionale analizate in cuprinsul lucrarii, care trateaza in mod exhaustiv, complex si interdisciplinar, atat din punct de vedere teoretic, cat si din punct de vedere practic, institutia contractelor administrative si a contenciosului general si special aplicabil in materia contractelor administrative.

Corespunzand exigentelor stiintifice ale unui tratat, lucrarea este structurata in trei titluri, care analizeaza intr-o maniera logico-sistematica regimul juridic al contractelor administrative si solutionarea litigiilor care fac obiectul incheierii si executarii contractelor administrative, prin raportare la actele normative interne si unionale, la doctrina si jurisprudenta in materie.

Primul titlu al lucrarii analizeaza regimul juridic de ordin general al contractelor administrative, delimitarea contractelor administrative de contractele civile si principiile care stau la baza incheierii contractelor administrative.

Titlul II al lucrarii este cel care analizeaza tipurile de contracte administrative si normele speciale care reglementeaza solutionarea litigiilor referitoare la incheierea si executarea unora dintre tipurile de contracte administrative examinate, fiind reliefate toate implicatiile Codului de procedura civila, ale Codului fiscal si ale noului Cod de procedura fiscala, precum si ale celorlalte acte normative speciale asupra institutiei contractelor administrative. In cadrul acestui titlu sunt analizate contracte administrative larg uzitate si normele speciale care reglementeaza solutionarea litigiilor derivate din aceste contracte administrative, precum: contractele de achizitii publice; achizitiile sectoriale; concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii; contractul de parteneriat public-privat; contractul de concesiune de bunuri proprietate publica; contractul de inchiriere a bunurilor proprietate publica; darea in administrare a bunurilor proprietate publica; darea in folosinta gratuita a bunurilor proprietate publica; contractele administrative din materia serviciilor de utilitati publice.

Titlul III al lucrarii este consacrat contenciosului general aplicabil tuturor contractelor administrative care nu fac obiectul unor reglementari speciale, precum si procedurii de executare a hotararilor judecatoresti prin care au fost solutionate litigii avand ca obiect contracte administrative.

Prin amploarea, complexitatea si vasta documentare in elaborarea acestui tratat, apreciem ca acesta va constitui in dreptul romanesc un punct de referinta in analiza regimului juridic al contractelor administrative si in cel al solutionarii litigiilor avand ca obiect incheierea si executarea contractelor administrative, atat pentru autoritatile si institutiile publice cu atributii in materie, pentru magistrati si alti practicieni ai dreptului, cat si pentru cadrele didactice universitare si studenti.
 
In lucrarea Tratat de contracte administrative si contencios al contractelor administrative in contextul Codului administrativ si al actelor normative interne si unionale, conf. univ. dr. Oliviu Puie abordeaza o tema mai putin intalnita in lucrarile de specialitate, si anume contractele administrative si litigiile aparute in derularea acestora. Bazat pe o expertiza aprofundata si pe o experienta indelungata, dar si pe jurisprudenta nationala si pe jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, acest tratat contine informatii complexe din doctrina juridica prezentate intr-un mod laborios si sistematic. Astfel, in prima parte a volumului sunt gasim detalii despre reglementarea si definirea contractelor administrative in contextul legislativ actual, precum si despre trasaturile contractului administrativ care stau la baza delimitarii contractelor administrative de contractele civile, dupa care autorul ne prezinta principiile care trebuie sa stea la baza atribuirii contractelor administrative. In urmatoarea parte, sunt abordate doua teme importante – delimitarea contractelor civile de contractele administrative si criteriile care stau la baza delimitarii contractelor civile de contractele administrative –, dupa care sunt prezentate sistematic tipurile de contracte si contextul si conditiile in care se deruleaza. Dintre acestea, pot fi enumerate contracte precum cele de achizitie publica, de achizitii sectoriale,  de concesiune de lucrari si de servicii, de arendare a terenurilor, de administrare, de inchiriere, de asociere, de parteneriat public-privat. Toate acestea demonstreaza ca lucreaza de fata este extrem de utila pentru toti cei care vor sa analizeze contractele administrative.

Luciana Raducanu

Detalii tehnice
Data aparitiei05 nov. 2020
Categorie generalaTratate
Numar pagini1576
Tip coperta170x240 mm, Carte cartonata
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR - Oliviu Puie
Indisponibila
Contencios administrativ si fiscal

Contencios administrativ si fiscal

Legea nr. 554/2004. Legea nr. 212/2018. O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Corelari legislative. Comentarii. Explicatii. Doctrina. Jurisprudenta
70,00 RON 70,00 RON
Indisponibila
Cadastru si publicitate imobiliara - Puie

Cadastru si publicitate imobiliara

Contenciosul special in materia cadastrului si a cartii funciare
129,00 RON