Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teoria generala a dreptului. Caiet de seminar

ISBN/ISSN: 978-973-115-962-1
Editura: C.H. Beck
39,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

"Teoria generala a dreptului" este o disciplina de referinta pentru stiinta dreptului: ea cuprinde acel set conceptual prin care este explicata realitatea juridica. Teoria generala a dreptului este o disciplina de sinteza: ea preia de la stiintele juridice de ramura datele esentiale privind formele de manifestare particulare ale dreptului si, pe cale de abstractizare, formuleaza modele explicative pentru intregimea dreptului.

Constienti fiind ca "Teoria generala a dreptului" nu este o disciplina dintre cele mai accesibile intelegerii de catre studentul anului I, dar afirmand cu toata responsabilitatea ca dreptul nu poate fi inteles in afara conceptelor pe care le explica aceasta, prezentul caiet de seminar vine in intampinarea unor cerinte de ordin practic-aplicativ.

Veti gasi in acest caiet de seminar exemple necesare clarificarii cunostintelor teoretice, exercitii juridice variate, extrase din acte normative la care se fac trimiteri, un mic dictionar terminologic, adagii si expresii juridice latinesti uzuale, elemente de metodologie juridica, informatii utile pentru redactarea unui referat, si, nu in ultimul rand, aplicatii si scheme menite sa faciliteze intelegerea notiunilor fundamentale cu care opereaza "Teoria generala a dreptului".

Caietul de seminar nu isi propune reiterarea tuturor informatiilor cuprinse in curs, insa se doreste a fi un sprijin real pentru studentul care urca primele trepte ale cunoasterii fenomenului juridic.

Detalii tehnice
Data aparitiei02 nov. 2011
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini288
Tip copertaCarte brosata