Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tehnologie farmaceutica. Forme farmaceutice sterile. Baze teoretice

ISBN/ISSN: 978-606-27-2492-4
Editura: Hamangiu
100,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Tehnologia farmaceutica este o stiinta farmaceutica ce studiaza modul de formulare, preparare, pastrare si conservare a medicamentelor, in diferite forme farmaceutice. Ea are ca obiective realizarea preparatelor farmaceutice si controlul calitatii acestora.

Tehnologia farmaceutica poate fi diferentiata in doua categorii, si anume Tehnologia farmaceutica galenica, sau de oficina, ce se adreseaza preparatelor farmaceutice realizate in farmacii, dupa retete din Farmacopee (oficinale), sau prescrise de medic (magistrale), in spatii special amenajate si autorizate (farmacii comunitare sau de spital) si Tehnologia farmaceutica industriala, in care sunt studiate aspecte privind produsele farmaceutice realizate in industria de medicamente si care face obiectul unei ale stiinte farmaceutice, Industria medicamentului.

In cadrul laboratoarelor de Tehnologie Farmaceutica din cadrul facultatilor de farmacie se studiaza prepararea medicamentelor in diferite forme farmaceutice in farmacii, in conformitate cu fisa disciplinei si a curriculei in vigoare.

 

Detalii tehnice
Data aparitiei24 mai 2024
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini206
Format165x235 mm
Tip copertaCarte brosata