Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tehnologie farmaceutica. Forme farmaceutice lichide. Aplicatii practice

ISBN/ISSN: 978-606-27-2452-8
Editura: Hamangiu
100,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Cartea Tehnologie Farmaceutica I. Aplicatii practice are drept scop studierea solutiilor medicamentoase din punct de vedere practic, ceea ce include prepararea, conditionarea, conservarea si verificarea calitatii acestora.

Farmacopeea Romana, editia a X-a (FR X), care reprezinta manualul oficial in vigoare al normativelor privind calitatea medicamentelor in Romania, defineste solutiile medicamentoase drept preparate farmaceutice lichide, care contin una sau mai multe substante active dizolvate intr-un solvent sau intr-un amestec de solventi si sunt destinate administrarii interne sau externe.

Cartea este structurata in mai multe parti. Primele capitole descriu modul de preparare, conditionare si conservare al solutiilor medicamentoase in general, precum si date privind modul de eliberare al medicamentelor din farmacie, reteta magistrala si modul de verificare a dozelor maxime pentru substantele puternic active, toxice sau stupefiante.

Urmatoarele capitole prezinta detaliat Solutiile medicamentoase (Solutiile apoase, alcoolice sau in solventi anhidri), precum si Solutiile de uz extern cu aplicatii speciale (Solutiile buco-faringiene, Picaturile de nas, Picaturile de ureche).
Cartea Tehnologie Farmaceutica I. Aplicatii practice se doreste a fi un model de lucru si studiu aprofundat pentru studentii facultatilor de farmacie, dar si un ajutor pentru farmacisti in practica de receptura.

Autorii
Bucuresti, 2024

 

Detalii tehnice
Data aparitiei24 mai 2024
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini184
Format165x235 mm
Tip copertaCarte brosata