Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Rolul judecatorului in procesul civil

ISBN/ISSN: 978-606-673-392-2
45,00 lei
40,50 lei
Disponibilitate: In stoc

Rolul judecatorului constituie una dintre chestiunile centrale ale procedurii civile: Ce este judecatorul, de fapt? Un arbitru neutru al litigiului dintre parti? Un expert in rezolvarea diferendelor juridice, lasand toate celelalte aspecte (uman, economic, social) in afara preocuparilor sale? Sau, dimpotriva, un mediator, un conciliator? Un cautator al adevarului? Poate, uneori, chiar un... legiuitor?

Raspunsul legiuitorului la toate aceste intrebari nu este, poate, intotdeauna evident. Cu toate acestea, noul Cod de procedura civila s-a preocupat intens de prerogativele judecatorului in desfasurarea procesului civil, consacrand „liniile de forta” traditionale, insa cu multe nuantari si aspecte de noutate, care merita toata atentia prezentei lucrari.

Astfel, autorii, ambii judecatori cu experienta in materie civila, analizeaza rolul judecatorului in ceea ce priveste stabilirea si aplicarea corecta a legii, invocarea exceptiilor absolute si a motivelor de ordine publica, asigurarea contradictorialitatii si a dreptului la aparare, administrarea probelor, uniformizarea si previzibilitatea jurisprudentei, contributia la crearea normelor juridice.

Chestiunile abordate sunt, deopotriva, relevante pentru studenti, masteranzi, avocati si consilieri juridici, precum si pentru toti cei interesati de a cunoaste felul in care prerogativele instantei judecatoresti influenteaza desfasurarea procesului civil.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 21 dec. 2015
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 390
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Contestatia la executare in noul Cod de procedura civila

Executarea silita in noul Cod de procedura civila

Practica judiciara adnotata
43,35 lei 39,01 lei