Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Legea societatilor. Comentata si adnotata

Editie actualizata la 1 ianuarie 2017
ISBN/ISSN: 978-606-8794-13-6
299,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Ideea unei Legi a societatilor, comentata si adnotata, a aparut dupa realizarea, de catre autor, in 2014-2015, a Tratatului de drept societar in trei volume, 1.750 pagini, singurul publicat vreodata in Romania. Deoarece realitatea a demonstrat o alunecare a practicii spre facilul obtinerii informatiei, o prezentare a ideilor si opiniilor din Tratat sub forma de comentarii pe articole apreciem ca asigura utilizarea lor mai rapida si mai aplicata. Spre deosebire de Tratat, prezenta lucrare nu cuprinde institutii societare reglementate de legislatia speciala sau conexa (precum Legea nr. 297/2004 privind piata de capital si reglementarile sale secundare), nu cuprinde o serie de interpretari coroborate ale unor institutii mixte, nu cuprinde anumite aspecte de detaliu (in general economic) si nu contine paragrafe de drept comparat; in schimb contine, in plus fata de Tratat, numeroase adnotari cu jurisprudenta actuala. Drept urmare, o lege comentata nu isi propune sa se substituie Tratatului, ci sa ofere un instrument de lucru alternativ, gandit in special pentru practicieni.

Fiind o prezentare intr-o alta forma a ideilor si opiniilor din Tratat, originalitatea acestei lucrari consta doar in modul cum aceste idei si opinii sunt structurate si prezentate, comparativ cu Tratatul, adica nu pe institutii juridice, ci pe articole sau grup de articole din Legea societatilor, comentariile fiind urmate de jurisprudenta aferenta (de altfel, ar fi fost cel putin nefiresc ca doua lucrari scrise de acelasi autor intr-un interval de timp relativ scurt sa contina idei si opinii diferite).

Ideile si opiniile prezentate in aceasta lucrare se bazeaza nu doar pe argumente juridice, ci si pe argumente contabile sau financiare necesare explicarii unor notiuni si institutii, astfel ca lucrarea este utila nu numai juristilor, ci si celor care se lovesc de probleme de drept societar in calitate de contabili, finantisti, fiscalisti sau antreprenori. Contine, de asemenea, acolo unde este necesar, interpretari ale legislatiei europene aplicabile companiilor, legislatie care, desi face parte din dreptul nostru pozitiv, este ignorata cu desavarsire de multi dintre actualii comentatori ai dreptului societar.

Detalii tehnice
Data aparitiei27 ian. 2017
Categorie generalaCoduri si legi comentate
Numar pagini1488
Tip copertaCarte cartonata, 165x235 mm
DE ACELASI AUTOR - Sebastian Bodu

Infractiuni economice. Editia 2023

Infractiunile la regimul societatilor. Infractiunile la regimul insolventei. Infractiunile de evaziune fiscala. Comentarii si explicatii. Adnotari cu jurisprudenta
150,00 RON