Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Renuntarea la aplicarea pedepsei. Amanarea aplicarii pedepsei

ISBN/ISSN: 978-606-673-399-1
Pret de coperta: 32,00 RON
32,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea de fata constituie o cercetare cuprinzatoare si aprofundata a doua noi institutii: renuntarea la aplicarea pedepsei si amanarea aplicarii pedepsei, astfel cum acestea sunt conturate de noul Cod penal, a carui recenta intrare in vigoare, ca element central al „pachetului reformei penale”, constituie un moment unic in viata oricarui jurist, ce prilejuieste aprinse dezbateri doctrinare si jurisprudentiale.

Din perspectiva actualitatii temelor abordate, principalii destinatari ai lucrarii sunt practicienii, care, in lipsa unor explicatii privind maniera in care functioneaza (sau ar trebui sa functioneze) textele de lege, atat din punct de vedere substantial, cat si prin corelare cu textele noului Cod de procedura penala, trebuie sa depuna un efort sporit de asimilare.

Pe tot parcursul studiului sunt oferite explicatii pe marginea noilor institutii, insistandu-se in mod deosebit asupra prezentarii comparative a actualei, respectiv a vechii reglementari. Nu au fost excluse insa referirile la practica judiciara, astfel ca in cuprinsul analizei sunt presarate si comentate solutii jurisprudentiale recente ale instantelor nationale. Pe langa trimiterile de drept comparat la legislatiile ce au constituit sursa de inspiratie a legiuitorului, sunt aduse in discutie aprecieri asupra oportunitatii reglementarii si aspecte considerate susceptibile de rezerve sau imbunatatiri.

Autorii spera ca acest demers constituie cel putin o sursa de inspiratie pentru reflectiile si studiile viitoare, ce vor duce mai departe stiinta dreptului.

Detalii tehnice
Data aparitiei12 sept. 2014
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini250
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Supravegherea tehnica in Noul Cod de procedura penala

Supravegherea tehnica in Noul Cod de procedura penala

Interceptari. Garantii. Valoare probanta
49,90 RON 49,90 RON
Indisponibila
Individualizarea judiciara a pedepsei-Iugan

Individualizarea judiciara a pedepsei

Alternative la pedeapsa inchisorii
55,00 RON 55,00 RON