Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Reseteaza parola

Cauzele care inlatura raspunderea penala

ISBN/ISSN: 978-606-673-459-2
Pret de coperta: 37,00 RON
33,30 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Cauzele care inlatura raspunderea penala (amnistia, prescriptia raspunderii penale, lipsa plangerii prealabile, retragerea acesteia si impacarea), desi reunite de legiuitor intr-un singur capitol, isi mentin caracterul de institutii autonome, fiecare dintre acestea avand o ratiune distincta.

Practica judiciara diversificata din materie a fost dublata de multe ori de divergente de opinii, exprimate in literatura de specialitate, pe marginea acesteia. Noul Cod penal aduce o serie de modificari legislative, prin care a incercat sa lamureasca unele dintre problemele aparute in aplicarea legii, sub imperiul vechiului Cod penal, insa, ca orice reglementare noua, acestea sunt de natura sa provoace alte discutii.

Lucrarea Cauzele care inlatura raspunderea penala incearca sa raspunda acestor probleme, indiferent daca ele sunt aparute sub imperiul vechiului Cod penal, dar isi pastreaza actualitatea, sau au fost provocate de intrarea in vigoare a noului Cod penal si de schimbarile aduse de acesta in domeniu.

Detalii tehnice
Data Aparitiei13 nov. 2014
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini250
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si