Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Relatii de munca si industriale in Uniunea Europeana

Autor: Luminita Dima
ISBN/ISSN: 978-606-18-0031-5
Editura: C.H. Beck
44,90 lei
40,41 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Cunoasterea si intelegerea reglementarilor elaborate la nivelul Uniunii Europene in domeniul relatiilor de munca, a istoricului si evolutiei acestora, a scopului lor si a interpretarilor dezvoltate in jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene sunt necesare atat pentru interpretarea si aplicarea corecta a acestor reglementari, cat si pentru interpretarea si aplicarea corecta a legislatiei muncii din Romania in contextul alinierii acesteia la legislatia Uniunii Europene.

Alaturi de o scurta prezentare a evolutiei dreptului muncii la nivelul Uniunii Europene, a cadrului institutional si a partenerilor sociali, lucrarea cuprinde prezentarea principalelor directive elaborate la nivelul Uniunii Europene in domeniul relatiilor de munca si industriale, precum si jurisprudenta bogata a Curtii de Justitie a Uniunii Europene dezvoltata in interpretarea dispozitiilor directivelor analizate.
Lucrarea este destinata in primul rand studentilor Facultatii de Drept care urmeaza cursurile programului de master in domeniul dreptului muncii, al relatiilor de munca si industriale, dar si celor care urmeaza programele de licenta si doctorat.

Totodata, lucrarea este un instrument de lucru util atat pentru practicienii din domeniul dreptului muncii, avocati, consilieri juridici, judecatori, inspectori de munca, cat si pentru teoreticieni, cadre didactice si cercetatori, carora le pune la dispozitie informatii despre reglementarile elaborate la nivelul Uniunii Europene si jurisprudenta Curtii de Justitie, de care trebuie sa tina seama in activitatea lor profesionala, le faciliteaza realizarea corelarii normelor juridice cu interpretarea data acestora pe cale jurisprudentiala, si le ofera argumente pentru interpretarea si aplicarea legislatiei muncii in vigoare.

Lucrarea este destinata in primul rand studentilor Facultatii de Drept care urmeaza cursurile programului de master in domeniul dreptului muncii, al relatiilor de munca si industriale, dar si celor care urmeaza programele de licenta si doctorat.

Totodata, lucrarea este un instrument de lucru util atat pentru pentru practicienii din domeniul dreptului muncii, avocati, consilieri juridici, judecatori, inspectori de munca, cat si pentru teoreticieni, cadre didactice si cercetatori.

Lucrarea se adreseaza si protagonistilor relatiilor de munca, angajatori si salariati, organizatiilor acestora, patronate si sindicate.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 24 apr. 2012
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 264
Format Carte brosata
De acelasi Autor

Restructurarea intreprinderii

Concedieri individuale si concedieri colective
42,90 lei 38,61 lei

Dreptul muncii

79,90 lei 71,91 lei
Indisponibila
Imagine Dreptul securitatii sociale

Dreptul securitatii sociale

Sinteze si grile
29,90 lei 26,91 lei
Din aceeasi Categorie