Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul securitatii sociale

Sinteze si grile
ISBN/ISSN: 978-606-18-0072-8
Editura: C.H. Beck
29,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Legislatia din domeniul securitatii sociale a fost si este intr-o continua schimbare. In acest context este necesara cunoasterea si intelegerea principiilor care stau la baza sistemului de securitate sociala, a principalelor reglementari, pentru a intelege ratiunile si efectele dispozitiilor legale aplicabile, dar si pe cele ale eventualelor modificari intervenite in legislatie intr-un anumit context economic si social.

Lucrarea de fata are drept scop prezentarea sistemului de securitate sociala din Romania, a legislatiei aplicabile in domeniul asigurarilor sociale pentru pensii, somaj, sanatate, accidente de munca si boli profesionale, precum si in domeniul asistentei sociale, privind prestatiile de asigurare a unui venit minim garantat, prestatiile familiale, prestatiile pentru sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, concediul paternal si masurile de protectie a maternitatii la locul de munca, prestatiile de asistenta a personelor cu handicap.

Ea se adreseaza in principal studentilor facultatilor de drept, atat celor care urmeaza cursurile la zi, cat si celor care urmeaza forma de invatamant la distanta, fiind un instrument de lucru util pentru seminariile si pentru activitatile tutoriale la dreptul securitatii sociale, in vederea pregatirii examenului si a lucrarilor de licenta la aceasta disciplina.

Lucrarea cuprinde sinteze care isi propun a prezenta si explica elementele si conceptele de baza ale dreptului securitatii sociale, cu indicarea bibliografiei ce poate fi utilizata pentru aprofundarea cunostintelor prezentate. De asemenea, fiecare capitol cuprinde intrebari sau teste de evaluare tip grila, acestea avand menirea de a veni in sprijinul asimilarii si insusirii cunostintelor de baza de catre studenti.
Continutul lucrarii este util si pentru avocati, consilieri juridici, judecatori si alti practicieni, ca instrument de informare si sprijin pentru cunoasterea si intelegerea principiilor si principalelor reglementari din domeniul dreptului securitatii sociale.

Lector univ. dr. Luminita Dima

Detalii tehnice
Data aparitiei07 aug. 2012
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini216
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si

Introducere in dreptul civil. Teste grila

Curs adresat stundentilor facultatilor cu profil administrativ, economic sau tehnic
39,00 RON
Indisponibila
Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Editia 2014

Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Editia 2014

Legile de punere in aplicare – corelatii cu vechile reglementari, legislatie conexa, hotarari C.E.D.O., index alfabetic - actualizat 19 februarie 2014
33,70 RON
DE ACELASI AUTOR - Luminita Dima