Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Regimul juridic al dobanzii moratorii

ISBN/ISSN: 978-973-127-367-9
42,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

 

Demersul stiintific obiectivat in aceasta lucrare are ca subiect o categorie juridica deosebit de importanta in spatiul stiintei dreptului privat in conditiile sociale si economice actuale. Este vorba de problematica dobanzii moratorii datorata cu titlu de daune-interese, exclusive in ipoteza neexecutarii obligatiilor pecuniare; ea apartine timpului juridic si exprima valoarea baneasca a acestuia.

Noul Cod civil, precum si legislatia dezvoltatoare acorda o atentie sporita dobanzilor in general si dobanzii moratorii in special. De aceea, incercarea incununata de succes a dnei dr. Maria Dumitru, in lipsa unor studii doctrinare profunde si cuprinzatoare in materie, de a elabora o teorie integrala si integrata care sa puna in discutie dobanda moratorie, cu formele sale, si sa aprofundeze componentele teoretice si practice ale unei constructii de acest fel, indiferent ca sunt de drept material sau de drept procesual, este cu atat mai valoroasa pentru literatura noastra juridica.

Lucrarea este scrisa intr-un stil personal si inconfundabil, in cuprinsul ei putand fi intalnite pagini incantatoare in raport cu tehnicitatea, ariditatea si austeritatea subiectului, pe nedrept neglijat in spatiul doctrinei juridice.

Cu bucurie si raspundere, consideram ca ne  gasim in prezenta unei lucrari cu un subiect interesant si deosebit de util, avand o valoare stiintifica subliniata si indiscutabila.  Ea reprezinta o contributie decisive la clarificarea regimului juridic al dobanzii moratorii, motiv pentru care o recomandam tuturor teoreticienilor si practicienilor dreptului privat.

Detalii tehnice
Data aparitiei18 nov. 2010
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini512
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Maria Dumitru