Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Publicitatea imobiliara. Cartea funciara ed. 2

Analiza comparativa a Legii nr. 7/1996 si a Decretului-lege nr. 115/1938
ISBN/ISSN: 978-606-522-438-4
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 37,60 RON
33,81 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

De la 1 octombrie 2011 intra in vigoare noul Cod civil, care contine inclusiv dispozitii referitoare la cartea funciara. Si atunci, mai este de actualitate o carte care analizeaza comparativ Legea nr. 7/1996 Si Decretul-Lege nr. 115/1938? Raspunsul este „DA” si este raspunsul pe care ni-l ofera chiar Legea de punere in aplicare a noului Cod civil. Aceasta lege prevede expres ca inscrierile in cartea funciara efectuate in temeiul unor acte ori fapte juridice incheiate sau, dupa caz, savarsite ori produse anterior intrarii in vigoare a Codului civil vor produce efectele prevazute de legea in vigoare la data incheierii acestor acte ori, dupa caz, la data savarsirii sau producerii acestor fapte, chiar daca aceste inscrieri sunt efectuate dupa data intrarii in vigoare a Codului civil.

Scrisa de un judecator cu o indelungata experienta in activitatea de publicitate imobiliara, cartea prezinta atat avantajele, cat si dezavantajele celor doua sisteme – cel al registrelor de transcriptiuni si inscriptiuni si cel de publicitate prin cartile funciare –, precum si nenumarate probleme ivite in efectuarea operatiunilor de carte funciara, insotite de solutii relevante din practica instantelor de judecata, precum si de decizii ale Curtii Constitutionale in materie.

Detalii tehnice
Data Aparitiei20 sept. 2011
Categorie generalaVariae
Numar pagini424
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON