Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura penala. Partea speciala. Editia a 3-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-0569-3
Editura: C.H. Beck
129,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Intrarea in vigoare a Noului Cod de procedura penala (NCPP) a atras dupa sine restructurarea logicii procesuale in cadrul noului model de proces penal. Aceasta carte, elaborata de unul dintre membrii comisiei de elaborare a proiectului NCPP, contine o prezentare supla si accesibila a noilor institutii procedurale din Partea speciala a NCPP in scopul intelegerii intentiei legiuitorului, dar si a modului in care se vor aplica in practica noile dispozitii procedurale.

Despre Editia a 3-a

Aceasta editie aduce o noua structurare si prezentare a informatiilor, apta de a face lucrarea mult mai facil de parcurs. Fiecare capitol este insotit de un sumar in care sunt evidentiate elementele ce urmeaza a fi analizate. Totodata, regasim o restructurare a comentariilor, precum si noi explicatii asupra institutiilor de Procedura penala, Partea speciala. De asemenea, sunt analizate toate solutiile pronuntate in recurs in interesul legii, hotarari preliminare si deciziile Curtii Constitutionale, precum si modificarile introduse prin O.U.G. nr. 18/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru completarea art. 31 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

Din cuprins:
•    evidentierea diferentelor dintre vechiul si NCPP
•    prezentare detaliata a modului in care vor fi aplicate in practica institutii precum: continuarea efectuarii urmaririi penale fata de suspect, audierea anticipata, camera preliminara, recursul in casatie etc.
•    solutii jurisprudentiale ale instantei supreme si ale altor instante nationale
•    jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauzele contra Romaniei, in scopul relevarii modului in care normele NCPP trebuie interpretate din perspectiva instantei de la Strasbourg
•    peste 100 de grile si raspunsuri

Puncte forte:
•    una dintre cele mai performante carti de Procedura penala, Partea speciala  in intelegerea si aplicarea NCPP
•    informatii complete pe fiecare tema de Procedura penala, Partea speciala
•    contine modificarile aduse prin O.U.G. nr. 18/2016
•    o noua structurare si prezentare a informatiilor apte de a face lucrarea mult mai facil de parcurs
•    sumar pentru fiecare capitol in care sunt evidentiate in esenta elemente ce urmeaza a fi analizate
•    restructurarea comentariilor referitoare la aplicarea legii penale in timp
•    peste 300 de noi comentarii ale institutiilor de Procedura penala, Partea generala
•    analiza tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari preliminare pana in mai 2016
•    analiza deciziilor Curtii Constitutionale

Despre autor:
Mihail UDROIU este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplina drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.

Detalii tehnice
Data aparitiei27 iun. 2016
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini752
Editiea 3-a
Tip copertaCarte brosata