Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura penala. Partea generala. Partea speciala

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-973-115-987-4
Editura: C.H. Beck
84,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

   Editia a II-a a lucrarii pastreaza stilul clar, concis, dar exhaustiv al primei editii si aduce multiple explicatii suplimentare unor institutii deja existente, acoperind astfel intreaga tematica solicitata la examenele de licenta, admitere la Institutul National al Magistraturii, in magistratura sau avocatura, promovare in functii de executie a magistratilor, la examenul de capacitate al magistratilor stagiari, respectiv definitivat al avocatilor stagiari.

    O carte indispensabila pentru studenti, dar si pentru practicieni, a doua editie ofera peste 100 de solutii jurisprudentiale noi, dar si comentarii suplimentare ale unor solutii ale practicii judiciare. Totodata, lucrarea prezinta avantajul unei actualizari prin raportare la cea mai recenta legislatie in vigoare, incluzand si modificarile aduse prin Legea nr. 177/2010 si prin Legea nr. 202/2010 ("Mica reforma"), precum si deciziile Curtii Constitutionale cu privire la aceasta din urma. Intrarea in vigoare a Noului Cod Civil la 1 octombrie 2011 a impus adaptarea comentariilor la noile realitati juridice cu referire la exercitarea actiunii civile in procesul penal, partea responsabil[ civilmente, sau masurile asiguratorii.

    Lucrarea este deosebit de utila prin prisma structurii sale celor care se pregatesc pentru examenele mai sus amintite, sistematizand intr-o maniera simpla si practica opiniile si solutiile concordante in materie procesual penala. Toate acestea sunt insotite si exemplificate prin jurisprudenta relevanta in materie, la randul ei riguros selectionata si inserata in cadrul comentariului. In plus, autorul, membru a numeroase comisii de elaborare a subiectelor la examenele de admitere in magistratura sau promovare in functii de executie a magistratilor, va propune peste 100 de grile pentru verificarea cunostintelor astfel dobandite.

 

o carte de evitat
Cartea lui udroiu = codul de procedura penala +jurisprudenta cedo + hotarari ale instantelor jud romane . Pe ci si colo cateva "explicatii" care nu m-au satisfacut . Nu recomand .
ADRIAN B | 24.05.2012 00:25
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei19 dec. 2011
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini640
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil de Gabriel Boroi, Liviu Stanciulescu

Institutii de drept civil in reglementarea Noului Cod civil

Aplicarea in timp a Codului civil. Dreptul de proprietate. Actul juridic civil. Raspunderea civila delictuala. Prescriptia extinctiva si decaderea. Contracte speciale. Dreptul de mostenire
86,70 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Cursuri, seminare, teste
-15%
In curand
Fise de drept civil. Editia 2024 - Gabriel Boroi

Fise de drept civil. Editia a 8-a

Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligatiile. Contractele. Mostenirea
390,00 RON 331,50 RON
-15%
In curand
Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura 2024

Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 5-a

1. Drept civil. Drept procesual civil 2. Drept penal. Drept procesual penal
270,00 RON 229,50 RON