Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Obligatiile vanzatorului in noul Cod civil si legislatia consumerista

ISBN/ISSN: 978-606-678-614-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 24,10 RON
20,47 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Lucrarea de fata trateaza contractul de vanzare din perspectiva vanzatorului, avand in vedere dispozitiile speciale din domeniul protectiei consumatorului, precum si dispozitiile dreptului comun. Autorul detaliaza aspecte care privesc atat regimul juridic al contractului de consum, cu noile sale perspective asupra obligatiilor vanzatorului profesionist in raporturile cu un consumator, cat si regimul juridic al vanzarii din Codul civil, cu speciala privire asupra elementelor de noutate aduse de legiuitor odata cu adoptarea unei noi legi civile.

In prima parte este realizata o scurtă analiza a trasaturilor definitorii ale dreptului consumatiei, pornind de la normele in vigoare si de la solutiile oferite in doctrina si jurisprudenta franceza, care se pot lauda cu o bogata si veche cercetare in domeniu. A doua parte a lucrarii este destinata clasicului contract de vanzare privit prin prisma normelor noului Cod civil aplicabile atat profesionistilor, cat si neprofesionistilor.

Fara a avea pretentia unei tratari exhaustive a institutiilor din materia vanzarii, valorificand  literatura de specialitate si practica judiciara formata cu privire la dezlegarea problemelor de drept dezbatute, cartea este menita sa constituie un reper pentru juristi, conferindu-le un punct de plecare in formarea propriei opinii si in realizarea unei interpretari cat mai aproape de litera legii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei18 sept. 2013
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini168
Tip copertaCarte brosata